A zsűri tagjai körbekóstolták a vízpartot, Balatonszemesről indultak el nyugati irányba, majd az északi parton keresztül Balatonalmádi volt a végállomás. Az ítészek tizenhárom cukrászdát, fagyizót és kávéházat látogattak meg és huszonhatféle ízt kóstoltak meg.
Balatonbogláron a Tejvirág Fagylaltozó két termékét pontozta a zsűri. Buzsics Viktor fűszeres mangó fagyival és egy extra csokoládés finomsággal nevezett a versenyre. Előbbit csipetnyi curryvel fűszerezte, cukrot és tejet egyáltalán nem adott az édességhez. Egyre többen keresik a hasonló finomságokat, ezért választották ezt a fagylaltot, kihívásnak és élménynek tartja a versenyt, a fagylaltkészítésnél pedig elengedhetetlen a kreativitás.
Találkozzunk holnap 13:00-tól a Tejvirág Fagylaltozóban!
Nálunk a fagylalt szenvedély! ??
#tejvirág #balaton #balatonlake #balatonboglár #nekemabalaton #fagyi #fagylaltozó
Posted by Tejvirág Fagylaltozó on Friday, June 4, 2021
– Már nyolcadik alkalommal keresik a Balaton legjobb fagylaltját és ennél jobb hívó szóval (Balaton, fagyi) nem is lehetne elkezdeni a szezont. Évről-évre egyre többen mérettetik meg magukat a versenyen. A tapasztalatok szerint folyamatosan fejlődnek a fagylalt készítői. Fekete Tamás kiemelte: ez a kihívás, illetve a díjátadó esemény is arra inspirálja a cukrászokat, hogy az egymással megosztott tapasztalataikat a következő évben „beépítsék” nyalánkságaikba – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.
A négytagú zsűri nyolcféle szempont alapján osztályozta a fagylaltokat.
Nézték a megfelelő alapanyagok és technológia használatát, az íz, ízek harmóniáját, de a szín, illat, állag, dekoráció, kreativitás és a praktikum is fontos volt.
Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnöke szerint az embereknek egyre nagyobb igényük van arra, hogy minőségi alapanyagokból készüljenek a fagylaltok és a készítők is figyelnek arra, hogy igazán jó minőséget adjanak el.
Forrás: sonline.hu