Marosi Gábor / sonline.hu | 2021.06.07. 12:00
Melyik lesz a Balaton legjobb fagyija?
A Balaton legjobb fagyiját keresték a cukrászok és a turizmusban dolgozó szakemberek szombaton. Kicsit irigyeljük őket, 26 féle fagyit kóstoltak.

A zsűri tagjai körbekóstolták a vízpartot, Balatonszemesről indultak el nyugati irányba, majd az északi parton keresztül Balatonalmádi volt a végállomás. Az ítészek tizenhárom cukrászdát, fagyizót és kávéházat látogattak meg és huszonhatféle ízt kóstoltak meg.

Kóstol a zsűri
Fotó: Németh Levente

Balatonbogláron a Tejvirág Fagylaltozó két termékét pontozta a zsűri. Buzsics Viktor fűszeres mangó fagyival és egy extra csokoládés finomsággal nevezett a versenyre. Előbbit csipetnyi curryvel fűszerezte, cukrot és tejet egyáltalán nem adott az édességhez. Egyre többen keresik a hasonló finomságokat, ezért választották ezt a fagylaltot, kihívásnak és élménynek tartja a versenyt, a fagylaltkészítésnél pedig elengedhetetlen a kreativitás.

Találkozzunk holnap 13:00-tól a Tejvirág Fagylaltozóban!

Nálunk a fagylalt szenvedély! ??

#tejvirág #balaton #balatonlake #balatonboglár #nekemabalaton #fagyi #fagylaltozó

Posted by Tejvirág Fagylaltozó on Friday, June 4, 2021

– Már nyolcadik alkalommal keresik a Balaton legjobb fagylaltját és ennél jobb hívó szóval (Balaton, fagyi) nem is lehetne elkezdeni a szezont. Évről-évre egyre többen mérettetik meg magukat a versenyen. A tapasztalatok szerint folyamatosan fejlődnek a fagylalt készítői. Fekete Tamás kiemelte: ez a kihívás, illetve a díjátadó esemény is arra inspirálja a cukrászokat, hogy az egymással megosztott tapasztalataikat a következő évben „beépítsék” nyalánkságaikba – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

A négytagú zsűri nyolcféle szempont alapján osztályozta a fagylaltokat.

Nézték a megfelelő alapanyagok és technológia használatát, az íz, ízek harmóniáját, de a szín, illat, állag, dekoráció, kreativitás és a praktikum is fontos volt.

Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnöke szerint az embereknek egyre nagyobb igényük van arra, hogy minőségi alapanyagokból készüljenek a fagylaltok és a készítők is figyelnek arra, hogy igazán jó minőséget adjanak el.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva