likeBalaton.hu | 2020.06.04. 17:00
Melyik lesz most a legjobb balatoni strand? Idén a korona elleni védekezés a szempont
A héten meghirdetik a balatoni Kék hullám zászló strandminősítő versenyt. A különdíjat az idén az a strand nyeri el, amelyet járványügyi szempontból a legbiztonságosabbnak ítél a zsűri - döntött az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) elnöksége.

Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a BSZ titkára hozzátette, a június végén helyszíni bejárást végző bíráló bizottság tagja lesz a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) képviselője, valamint a kormányhivatal népegészségügyi szakembere is. Az eredményhirdetés a járványhelyzet okozta csúszás miatt a főszezonban, július elején lesz.

Ezek a strandok és ilyen formában újultak meg a 2020-as szezonra a tó körül.

A BSZ elnöksége döntött arról is, hogy a Nők a Balatonért Egyesülettel közösen újra meghirdetik a két éve elindított, sikeres építészeti díjpályázatot, és megválasztják az Év balatoni házát.

Nézd meg itt, hogy mi várható ebben a szezonban a balatoni strandokon a koronavírus-járvány tükrében.

Lombár Gábor, a BSZ elnöke elmondta, hogy a vészhelyzetben hozott kormányzati intézkedések gazdasági hatásai a turizmusból élő települések önkormányzatait az átlagosnál négyszer-ötször jobban sújtják. Az elnökség ezért úgy döntött, hogy levélben kérik a kormányt, valamint az országgyűlési képviselőket, hogy ennek figyelembevételével tárgyalják a jövő évi költségvetést.

Mire számítanak a vízimentők a járvány okozta megváltozott körülmények tekintetében a Balatonnál? Olvasd el itt.

Fotó: Krausz Andrea

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva