2019.07.03. 04:23
Mennyibe kerül egy nyelvvizsga?
Hirdetés - Persze nem a piacon megvett hamisítványról beszélünk, hanem azt vázoljuk fel, hogyan alakulnak a tanfolyam- és vizsgadíjak, milyen költségek fordulnak elő az egyes nyelvi szinteken. Induljon a matek!

A minőségi nyelvtanulás ma már mindenki számára könnyen elérhető, és szerencsére egy-egy komplex vizsga – beszéljünk akár közép (B2) vagy felső (C1) fokú megmérettetésről – is egyre olcsóbbá válik. Azt azonban nem mondhatjuk, hogy ingyen van: komoly befektetésről beszélünk, ami megtérül, természetesen, de nem árt, ha már a legelején tájékozódsz a rád váró befizetendők nagyságrendjéről.

Tanfolyamok széles (ár)skálán

Itt rá kell szánnod némi időt a legjobb ajánlat felkutatására, hiszen ahány iskolával és tanfolyamtípussal találkozol, annyiféle árral is számolhatsz. A végösszeget befolyásolja, milyen szintű kurzusra jelentkezel, milyen gyakoriak az órák (azaz mennyire intenzív a tréning), hányan vagytok a csoportban, és milyen könyvekből tanultok. Nagyobb létszám és alacsonyabb óraszám esetén kb. 40-60.000 forinttól indulnak a költségek, de a néhány diákkal dolgozó, hosszabb tanfolyam ára akár a 100.000 forintot is elérheti. Arra viszont mindenképpen figyelj, hogy megbízható iskolát válassz – a kellően képzett és tapasztalt tanár, a megbízható tanfolyamstruktúra elengedhetetlen a sikerhez!

Nyelvvizsga szintek, nyelvvizsga típusok

A vizsgadíjak ára szintén többféle lehet, jellemzően szintenként emelkednek az összegek. Alapszabály, ha a pénztárcádra is ügyelni akarsz, hogy komplex vizsgára készülj: a különválasztott írásbeli vizsga díja és szóbeli vizsga díja jóval magasabb lesz, mint ha mindkettőt egy körben elintézed. Felsőfok esetén például 48.000 forint helyett egy komplex vizsgáért csak 35.500-at kell fizetned, de ezzel a megoldással már alapfok esetén is 10.000 forinttal jobban jársz.

Két szuper tipp a költséghatékonyság jegyében

Egy kis odafigyeléssel szemmel látható összegeket spórolhatsz a nyelvtanuláson! Először is, használd ki az internet adta lehetőségeket: az Euroexam honlapján például számos ingyenes tananyagot tölthetsz le. Csináld végig az edzésterveket, rágd át magad a tesztvizsgákon, gyakorlófeladatokon és vizsgatippeken, maxold ki saját felkészülésedet! Ha pedig megszerezted a bizonyítványt, ne lógd el a vizsgadíj visszatérítésének igénylését! Ez szinte alanyi jogon jár neked is, egy kis papírmunkával visszakapod a teljes vizsgadíjat. Így már sokkal jobban hangzik, ugye?

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva