Szaniszló Hajnalka | 2019.07.18. 19:14
Mentőhajókra gyűjtenek a balatoni vízimentők – 48 óra alatt összegyűlt a pénz!
A vízimentőknek lehetősége nyílt 2 darab speciális, használt mentőhajó megvételre, erre gyűjtenek most a közösségi oldalon keresztül.

A felhívás szövegét alább olvashatjátok.

– Az összefogás erejében bízunk!

Lehetőségünk nyílt 2 darab speciális, használt mentőhajó megvételre.
Felszámolják a Red Bull Air Race alvállalkozójának (Aqua Events) eszközeit, melyek között van 2 darab olyan hajó, ami óriási segítség lenne a további mentési munkáink során. Van némi gyűjtögetett pénzünk, azonban kevés ahhoz, hogy megvásároljuk ezt a két egyforma, 7 méteres hajót.

Kérünk benneteket, MOST TI SEGÍTSETEK NEKÜNK!

Összesen 16 millió forintra van szükségünk ehhez a projekthez.

A támogatást erre a számlaszámunkra küldhetitek: 10404955-49515811-00000000

Vagy egy egyszerűbb módon, kártyás befizetéssel is támogathattok minket itt.

Köszönjük a bizalmat és a támogatást!

Céges támogatás esetén kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot emailben az info kukac vizimentok pont hu címen.

Kérjük minél többen osszátok meg a felhívásunkat! –

 

Időközben örömteli új információ érkezett!

ÖSSZEGYŰLT A PÉNZ A VÍZIMENTŐK FLOTTABŐVÍTÉSÉRE

Az Opus Global Nyrt. és a Hunguest Hotels 12 millió forinttal járul hozzá a hajóvásárláshoz 16 millió forintért vásárolhat két speciális, újszerű mentőhajót a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ). A közösségi oldalon elindított felhívásukra 4 millió forint lakossági adomány gyűlt össze.

A balatoni és magyarországi turizmus egyik legnagyobb szereplőjeként az Opus Global Nyrt., illetve az Opus csoport részeként a Hunguest Hotels Zrt. elkötelezett a térség turizmusának fejlesztése mellett, ezért kötelességének érezte, hogy a felhívásról értesülve kipótolja a teljes vételárhoz szükséges összeget. A keszthelyi kikötőben lévő hajókat a jövő héten mutatják be ünnepélyesen a nyilvánosságnak.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának a megszűnő Red Bull Air Race versenysorozat egyik alvállalkozó cégének felszámolásával nyílt lehetősége két speciális, használt mentőhajó megvásárlására. Az egyforma, 7 méter hosszú, 200 lőerős motorral felszerelt járművek tökéletesen illeszkednek a vízi sürgősségi betegellátó- és vízimentő rendszerbe. A hajók bármilyen időjárási körülmények között bevethetők, könnyen manőverezhetők, a fedélzet pedig tágas, így egyszerre akár 6-8 személy kimentésére is alkalmasak.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata nem tervezte a flotta bővítését, a két speciális hajó megvásárlása különleges lehetőség számukra. Az alkalmi vételhez ezért a lakosság segítségét kérték. Felhívásukra 48 óra alatt 4 millió forint lakossági adomány gyűlt össze, amelyhez a jelentős turisztikai érdekeltségekkel rendelkező Opus Global Nyrt. és leányvállalata Hunguest Hotels Zrt. 12 millió forinttal járul hozzá.

– Erőt és hitet ad a további munkánkhoz, hogy felhívásunkra alig 48 óra alatt ilyen sokan siettek a segítségünkre adományukkal. A szezon java még csak most kezdődik, jelenleg is zajlik Magyarország legnagyobb tókerülő versenye, a Kékszalag, és bár az elvárásoknak eddig is meg tudtunk felelni, a flotta bővítése nagy lehetőség a számunkra. Egyesületünk idén lesz 20 éves, a két hajó számunkra ezért olyan születésnapi ajándék, ami nagyon komoly elismerése a munkánknak. A munkatársaim nevében is szeretném megköszönni mindenki támogatását – mondta Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

– Felelős vállalatként kötelességünknek éreztük azonnal válaszolni a felhívásra. A vízimentők gyakran saját szabadidejüket feláldozva, elhivatottságból dolgoznak azért, hogy a balatoni térségben mindenki biztonságban érezhesse magát a vízen és vízparton egyaránt. Az Opus csoport és a Hunguest Hotels a hazai turizmus egyik legnagyobb szereplőjeként elkötelezett a térség turizmusának fejlesztése mellett és adományunkkal szeretnénk hozzájárulni a vízimentők önfeláldozó munkájához – tette hozzá Mészáros Beatrix, az Opus Global Nyrt. elnöke.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata egyesületként alakult meg Zánkán, 1999 őszén. A közhasznú szervezet célja hatékonyan segíteni a vízibalesetek felszámolásában és megelőzésében nemcsak a Balaton környékén, hanem az egész ország területén. Megalakulásuktól mintegy 3 ezer embert mentettek ki a vízből, a Balaton partján több mint 50 strandon, országszerte pedig több mint 80 helyszínen állnak szolgálatban vízimentőik.

 

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának közösségi oldala

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva