likeBalaton.hu | 2021.07.01. 13:00
Mentőmotorosok is segítenek nyáron az M7-esen
Méhcsípéstől a súlyos sérülésig, csecsemőkön és az idős felnőtteken is tudnak segíteni a balatonvilágosi térségből induló mentőmotorosok. Közlekedj óvatosan a nyári melegben, hogy elkerüld a baleseteket.

Idén nyáron a Magyar Közút útellenőri szolgálatán túl a Mentőmotor Alapítvány mentőmotoros egysége is bevethető lesz az M7-es autópályán bekövetkező baleseteknél.

A Közút balatonvilágosi gyorsforgalmi mérnökségén, három megye határán, 200 méterre az autópályától alakította ki a motorosok bázisát. A cél, hogy útellenőreikkel együttműködve a lehető leggyorsabban be tudjanak avatkozni a szakemberek a baleseti helyszíneken, ezzel is fenntartva a minél gördülékenyebb és biztonságosabb közlekedést a térségben.

Súlyos balesetnél is bevethetők

A mentőmotoros szolgálat a mérnökség 50 kilométeres körzetében, főként az M7-es autópályán látja el feladatát reggel 8 és este 8 között egészen a nyár végéig.

A Magyar Közút igyekszik mindent biztosítani a motorosok munkájához, a mérnökségen saját szállásuk is van, ahol két bevetés között pihenni tudnak az életmentők.
A csecsemőtől az idős felnőttig minden sürgős beavatkozást végre tudnak hajtani, a méhcsípéstől a súlyos baleseti sérülésig, még oxigén is van a motorra szerelve. Az Alapítvány a helyszíni betegellátást követően telefonon értesíti a mérnökségi diszpécsert a baleset helyszínén tapasztaltakról, amennyiben az útellenőr egyéb szakaszon végzett üzemeltetési és fenntartási munkája miatt még nem érkezett meg a baleset helyszínére.

A Közút szakemberei arra figyelmeztetnek mindenkit, hogy a megnövekedett nyári forgalomban is körültekintően közlekedjenek, ezzel elkerülve az esetleges baleseteket.

Az elmúlt években, különösen tavaly óta, ebben az időszakban nem csak a szokásos hétvégi csúcsidővel számolhatnak a közlekedők, hanem sokan már csütörtöktől hétfőig tervezik nyaralásukat. Továbbá egyre jellemzőbb, hogy kánikula idején akár egy hétköznapon is hirtelen megnövekszik a forgalom az autópályákon az egynapos kirándulások miatt.

Útfelújítások is lassítják a haladást

Idén az előjelzések alapján várhatóan kimagaslóan sok nyaralni vágyó választ belföldi úticélt, a megnövekedett forgalomhoz pedig az elmúlt 10 év legnagyobb volumenű útfelújítási programja társul.

Az úton lévők tehát számos esetben találkozhatnak munkaterülettel, ami a szokásostól is nagyobb figyelmet igényel a sofőrök részéről annak érdekében, hogy elkerülhetőek legyenek a balesetek. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva