2020.01.24. 17:45
Mérgezik a kutyákat Balatonbogláron? Vagy miért került a virsli a fűbe?
Egyelőre nincs válasz arra kérdésre, hogy miért szórt egy férfi felkarikázott virslit Balatonbogláron a vasút melletti füves területre. Mindezt egy hölgy látta kutyasétáltatást közben. A virslit felszedte, le is fagyasztotta, de feljelentést nem akar tenni.

– Nem vagyok boglári, itt vagyunk a központban. Nem ismerem az utcákat sem – kezdte történetét a telefonban a hölgy, miután megkerestük egy közösségi oldalon napvilágot látott pénteki posztja miatt.

– 8 óra 55-kor átmentem a két kutyával a vasúton, ahol van egy park, egy biciklikölcsönző és egy nagy hordó. Ahogy mentem a két kutyával láttam, hogy egy 60-70 év körüli alacsony, szemüveges férfi valamit szór egy zacskóból a fűre. Miután kiszórta, a zacskót beledobta egy kukába. A tacskóm megállt, és akkor láttam, hogy ott volt a friss virsli karika, de mondtam neki, hogy nem szabad, és nem is evett belőle.

Virsli a földön: csábító a kutya számára (Fotó: facebook/nyilatkozó)

Furcsálltam, hogy ezt szórta el a bácsi, de még nem esett le, és tettem még egy kört. Aztán azon gondolkodtam, hogy miért szór el valaki reggel virslit akárhol is. Nekem eszembe se jutna, hogy van otthon két pár virslim, azt felkarikázzam és kimenjek a közterületre és ott elszórjam. Vagy a varjaknak dobálta szét? Nem tudom – folytatta a kutyás hölgy a történetet. – Bennem volt a dilemma, ezért bejelöltem egy boglári oldalt, és oda leírtam az esetet. Valaki megkérdezte, hogy összeszedtem-e. Mivel nem, ezért visszamentem: gumikesztyű, zacskó, összeszedtem! Szagolgattam, de nem volt büdös, rendes virsli szaga volt. Valaki írta az oldalra, hogy fagyasszam le, és akkor lefagyasztottam, sőt le is fényképeztem – mondta a nő.

Bekerült a fagyasztóba, de nem lesz feljelentés (Fotó: facebook/nyilatkozó)

– Nem gondoltam volna, hogy ekkora port fogok kavarni. Én nem szeretnék konfliktust, csak figyelmeztettem a kutyásokat, hogy miket szórnak el az emberek, sose lehet tudni! Lehet, hogy mérgezéses dolog, de lehet, hogy nem. Nekem eszembe nem jutna a parkban friss virslit eldobni, bár múltkor valaki egy egész kenyeret szórt szét, amit azóta már persze feltakarítottak, de láttam már alsógatyát, üveget, sörösdobozokat, ágyneműt is kidobálva. Nem értem, hogy ki az, aki ilyeneket elszór – mesélte felháborodottan a hölgy, aki úgy döntött, hogy inkább nem tesz feljelentést a virslis ügyben.

Állatvédők szerint előfordulhat, hogy valaki a kutyákat szeretné így megmérgezni, mint ahogy a média is rendre beszámol a legkülönbözőbb mérgezéses esetekről.

Lakott területen inkább pórázon maradjanak (Fotó: Pixabay)

Egy kutya halálát okozni egyébként állatkínzásnak minősül, ami bűncselekmény, viszont a mérgezést nagyon nehéz bebizonyítani. Minden esetre nagyon kell figyelni! Közterületen pórázon sétáltassuk az ebet és meg kell tanítani a kutyát, hogy ne egyen fel semmit a földről.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva