Krausz Andrea | 2019.08.04. 13:00
Siófokon tüntettek az agyonvert kiskutya miatt
Transzparensekkel vonultak fel csendben állatvédő szervezetek és civilek Siófokon, hogy tiltakozzanak az állatkínzások ellen. Sokan azért mozdultak meg, mert felháborította őket a hír, miszerint egy kutyabarátként hirdetett siófoki szálláshelyen, egy napernyő vascsövével ütötte meg a házigazda egy nyaraló vendég kis yorkiját úgy, hogy az elpusztult.

Együtt az erőszak ellen! Ez szerepelt azokon a transzparenseken, plakátokon, amelyeket a tiltakozók szorongattak szombaton délután Siófokon, a Somlay Artúr utcában. A közel 50 fős csoport annak az apartmanháznak a közelében gyülekezett, ahol értesülések szerint a kiskutya életét vesztette.

A tüntetőkkel szemben látszik az apartmanház kerítése az út másik oldalán (Fotó: Krausz Andrea)

Az agyonvert kiskutyáról itt lehet olvasni.

A tiltakozók többször is elmondták, hogy tartózkodni szeretnének az erőszakos megnyilvánulásoktól, így az apartmanházzal szemben, az út másik oldalán csendesen megemlékeztek és mécsest gyújtottak a kis yorkiért, valamint az összes áldozatért.

Mécseseket gyújtottak az áldozatokért (Fotó: Krausz Andrea)

A siófoki Tardi Lászlónét is felháborította az eset. Gyertyagyújtás közben elmondta, hogy szerinte az állatok védtelenek. Ránk, emberekre szorulnak, ezért nekünk kell kiállni értük. Nagyon sajnálja a bántalmazott állatokat, ezért fontosnak tartja az állatrendőrség létrehozását.

Itt láthatod a vele készített videót a helyszínen:

Aztán rendőri felvezetéssel elindult a menet, amely 3 kilométert gyalogolva ért be Siófok Fő terére. Séta közben Varga Adriennel beszélgettünk, aki elhozta yorkiját is a megmozdulásra. Ugyanilyen kutyus esett áldozatul a kutyabarátnak nevezett szálláson. Adrienn Somból érkezett, és mint mondja, nem állatvédő, de próbál segíteni a környezetében élő rossz helyzetben lévő kutyákon. Szerinte a siófokihoz hasonló eseteket büntetni kell.

Itt láthatod, hogyan vonultunk beszélgetve a csendes tiltakozókkal:

A Fő téren többen csatlakoztak a csoporthoz, így több tucatnyian hallgatták végig a színpadon felszólalókat.

Lajos Valéria, a csendes tiltakozás szervezésében szerepet vállaló Siófoki Állatvédő Alapítvány aktivistája a kivert állatok miatt emelte fel a szavát, és beszédében kiemelte, hogy európai szintű, egységes gyepmesteri törvényi szabályozására lenne szükség. Hazánkban 1 millió körüli a kóbor állatok száma, és szerinte minden állat megérdemel a halál helyett egy szerető családot.

A Siófoki Állatvédő Alapítvány befogadói családi napjáról itt olvashatsz.

A Siófoki Állatvédő Alapítvány menhelyi karácsonyáról itt olvashatsz.

A Fő téren jöttek össze a kutya- és állatbarátok (Fotó: Krausz Andrea)

Cságoly-Szeles D. Vivien, aki a közösségi oldalakon kezdeményezője volt a tüntetésnek, arról beszélt, hogy nem szeretné, hogy a gyermekek olyan világban nőjenek fel, ahol tragédiákkal, durvasággal, erőszakkal kell találkozniuk naponta. Az elkövetők gyakran büntetlenek maradnak, vagy megússzák egy megrovással. Mint mondta, a vascsővel agyonütött kiskutya ártatlanul halt meg, áldozattá vált, de ez az áldozat nem lesz hiábavaló. Példájából egyre több ember érti majd meg, hogy ami eddig volt, az ugyanúgy nem mehet tovább.

Kép, szöveg, videó: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva