2019.02.15. 17:00
Mesebeli Balatont fest a húszéves művész
Húszévesen éppen a negyvenedik kiállítása nyílik a zalai kötődésű Vollein Ferencnek.

Vollein Ferenc munkáiból korábban már három kis kiadvány is megjelent; 30 hazai és nemzetközi képzőművészeti pályázaton nyert első vagy más rangos helyezést; művei fellelhetők hazai és külföldi köz- és magángyűjteményekben, többek között a Völgyi-Skonda Kortárs Gyűjteményben is.

Balatoni tündérország III.
Fotó: ZH

 

A jubileumi, 40. önálló kiállításnak Székesfehérvár ad otthont, a Színek az égből című tárlat február 14-én, csütörtökön 17 órakor nyílik meg a Szabadművelődés Házának Kondor Béla termében.

A zalai fiatal bemutatkozó programján dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere mond köszöntőt, az alkotót annak mentora, Szemes Péter esztéta, irodalomtörténész méltatja. Vollein Ferenc különösen büszke rá, hogy ilyen fiatalon már a 40. tárlata megnyitóján vehet részt.

Cinque Terre, Riomaggiore
Fotó: ZH

A szóban forgó kiállításon bemutatja legújabb munkáit, köztük az őszi toscanai tanulmányút élményeit feldolgozó műveket, valamint a Szent Ferenc az egyiptomi szultán előtt című képét, amelyről tervei szerint részletesen is szól majd a megnyitó keretében. Ez az alkotás egy 800 évvel ezelőtti eseményt örökít meg, amint az ötödik keresztes hadjárat idején, 1219-ben Egyiptomban Assisi Szent Ferenc életét kockáztatva Melek-el-Kamel szultán elé járul, hogy a keresztény és a muzulmán vallás békéjét hirdesse. Érdekesség, hogy Szent Ferenc úgy volt akkoriban a keresztény világ egyik szellemi vezére, hogy soha nem töltött be hivatalos egyházi pozíciót.

Vollein Ferenc alkotásain – mint például a Szűz Mária, a Balaton királynője címűn is – érezhető némi impresszionista hatás Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva