2018.12.22. 12:00
Mesebeli varázslat percek alatt: 7 karácsonyi dekortipp
A feldíszített fenyőfa és az égők mellett számos eleme lehet az ünnepi dekorációnak. Mutatunk néhány izgalmas ötletet, melyet a nyaralóban is gyorsan megvalósíthatunk.

1. Fenyőágak lépten-nyomon

Ne csak abban a szobában dekoráljunk, ahol a karácsonyfa áll! Helyezzünk fenyőágakat az ablakpárkányra, az ajtó köré vagy a lépcsőkorlátra, így az egész házat betölti majd az ünnepi hangulat. Néhány csillag alakú dísz segítségével pedig bármelyik helyiséget különlegessé alakíthatjuk.

2. Gyertyafényes ünnepek

Válasszunk eltérő színű, formájú és magasságú gyertyatartókat. Különösen látványosak tükör vagy valamilyen fényes felület előtt, amelyeken sejtelmesen csillog az apró lángok fénye. Díszítsük a süteményes tálakat is a szezonhoz illő mű- vagy marcipánvirágokkal, levelekkel.

3. Játékos elemek

A lakás díszítése közben se feledkezzünk meg a gyerekekről! Kedves állatfiguráknak, papírdekorációknak, fényfüzéreknek a kicsik mindig örülnek. Az apró meglepetéseket elhelyezhetjük saját készítésű díszdobozokban, így még személyesebb lesz az ajándékozás. Olaszországban boszorkány dobja a kéménybe az ajándékokat karácsonykor, de mi inkább maradunk a nálunk hagyományos díszítő elemeknél. 🙂

4. Tél ihlette vacsora

A karácsonyi miliő megteremtésében hangsúlyos szerepet kap az ünnepi asztal, amit több alkalommal körülül a család. A terítéshez merítsünk ihletet az évszak színeiből. Elegáns lesz a lakás, ha fémes és arany gyertyatömböket teszünk fehér és üveg kiegészítők mellé.

5. Kültéri pompa

Bár manapság inkább égősorokkal díszítjük a kertet, kiemelt helyeken használhatunk gyertyákat, mécseseket is. Olyan helyre állítsuk, ahol nincsenek a közelben belógó ágak, és soha ne hagyjuk őrizetlenül a kompozíciót.

6. Mutatós óriásfények

Ha a kertünk vagy teraszunk mérete megengedi, állítsunk fel fenyőfa vagy hópehely formájú óriásfényeket.

7. Fényáradat

Az égősorokat nem csak a növényeken lehet elhelyezni. Futtassuk őket végig a kerítésen vagy kőkorláton. Illesszünk a kompozícióba néhány hógömböt is.

Forrás: lakaskultura.hu
Nyitókép: pexels

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva