2019.08.09. 04:57
Mi a különbség a sportos karórák és a sportórák között? Eláruljuk!
Hirdetés - Ma már mindenünk okos: a tévénk, a telefonunk és akár az óránk is. Ez is a különbség a sportos karóra és a sportóra között. Az egyik egy klasszikus óra, a másik meg már az okos kategóriába tartozik.

Azért egy kicsit hosszabban is kifejtjük a kérdés. A sportóra az okosórák kategóriájába tartozik, de a funkciók szempontjából egyáltalán nem ugyanaz a kettő. A sportos karóra, ahogy a neve is jelzi, egy karóra típus.

Mitől sportos a sportos karóra?

Ismerjük meg először a sportos karórák típusait és tulajdonságait. A sportos karórák között is megtaláljuk a női és férfi karóra változatokat. Ez azt jelenti, hogy egy sportos női karóra kicsit vékonyabb, kicsit kisebb, kicsit kecsesebb, míg a férfi egy picivel robosztusabb és kisebb színválasztékban elérhetőek.

Sportosnak pedig attól sportos, hogy többfunkciós a karóra. Nagyobb hangsúlyt kap rajta a másodperc mutató, legtöbbször a dátum is látható a számlapon, sőt akár az időzóna is. A multifunkciós sportos karórák ébreszteni is tudnak, stopperrel is ellátták őket és iránytűvel felszereltek.

Ahogy említettük, a sportos karórákra nem a széles színválaszték a jellemző, sokkal inkább a fekete, kék, barna, szürke, fehér árnyalatokban elérhetőek, illetve a fémszíjas vagy bőrszíjas változatban kaphatóak. Tehát a sportos karóra a klasszikus karórák kategóriájába tartozik, tehát mutatja az időt, és kifejezetten stílusos megjelenést biztosít.

Mit tud egy sportóra?

Azok, akik rendszeresen sportolnak vagy sportolni szeretnének és céljuk, hogy nyomon kövessék a teljesítményüket, sportórát használnak az edzéseik során. Vannak az egyszerűbb változatok, amelyek inkább egy karkötőhöz hasonlítanak, amelyek képesek mutatni az időt, és lépésszámlálót építettek beléjük. Ez az 1.0-ás verzió, az aktivitásmérők.

Amit ma már egy sportóra tud, az a beépített GPS-nek köszönhetően a sportolási útvonal trackelése, gyorsulásmérés, sebességmérés, alvásfigyelés, pulzusmérés csuklón, az edzés eredményét és hatékonyságát is méri a beállításoknak megfelelően.

És akkor ott vannak a sport okosórák is, amelyeknek bár nem olyan összetett még a sportfunkciójuk, mindenféle kapcsolódásra képesek (WiFi, Bluetooth, NFC), kompatibilesek operációs rendszerekkel, ezért sokféle értesítés fogadására alkalmasak. Nem utolsó sorban ezek is tudják az időt mutatni.

Miért viseljünk sportos karórát?

Lehet, hogy ez egy kicsit sarkosan hangzik, de azért, hogy megszabaduljunk a digitális kütyüktől. Hogy ne hordjuk a telefonunkat már a csuklónkon is.

Vannak olyan élethelyzetek, amikor kell egy sportóra, de van, amikor nem. Engedjük meg magunknak azt a luxust és szabadságot, hogy csak az időt nézzük az óránkon, ne a pulzust és az elégetett kalóriák számát!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva