2019.07.04. 04:20
Miért hasznos a hitelkalkulátor?
Hirdetés - A legtöbbet akkor tudjuk kihozni egy hitelből, ha az ránk szabott, és előnyös számunkra. A kölcsönök ugyanis nem mindig pontosan azokkal a kondíciókkal kaphatóak meg, amelyek például az óriásplakátokon szerepelnek.

Rekordszinten pörög a hitelpiac

Jelenleg nagyon előnyös kölcsönöket kínálnak a pénzintézetek, még mindig kimondottan alacsonyak a kamatok. Nem véletlen, hogy ezt kihasználva 2019 eddigi hónapjaiban átlagosan napi 3 milliárd forint hitelt vett fel a magyar lakosság. A lakáshitelek és a személyi kölcsönök piaca 25 százalékkal nőtt az előző évhez képest. A rekord alacsony THM-ek már nem feltétlenül tartanak ki sokáig, így nem kevesen vágnak bele a hitelfelvételbe, hogy például ezzel megtámogatva vegyenek lakást.

Ám ez nem jelenti azt, hogy érdemes bármilyen hitelt felvenni, vagy éppen hogy az ügyfelek erre lennének hajlamosak. A hazai érdeklődőket ma már komoly tudatosság jellemzi, és ezt mutatja az is, hogy több százezer keresés fut le az online kalkulátorokon. A szerződéskötés előtt általában megvizsgálják a felhasználók a lehetőségeket.

Megtudhatjuk, megkaphatjuk-e az adott kölcsönt

Azon kívül, hogy bemegyünk a bankba és némi időt rászánva személyesen végigkérdezzük a lehetőséget, kitűnő opciót jelentenek a tájékozódásra az ingyenes kalkulátorok.

Azért is érdemes keresést futtatni, mert a bevitt adatainkból ezek az online eszközök megmondják, hogy megkapnánk-e egy adott hitelt. Ha például minimálbér közeli a jövedelmünk, akkor vagy nagyon drágán, vagy nem férünk hozzá bizonyos hitellehetőségekhez, hiszen vélhetően nem tartozunk a legmegbízhatóbb ügyfelek közé.

Miért jó még a hitelkalkulátor, azon kívül, hogy szűri a lehetőségeinket? Megtudhatjuk, milyen futamidőkben gondolkozhatunk, mi a lehető legrövidebb futamidő – ami valószínűleg a legjobban megéri -, illetve melyik futamidőnél milyen törlesztő az, amire mi számíthatunk. A THM-ek is változnak aszerint, milyen adatokat adunk meg és milyen opciókat vállalnánk be.

A végleges kondíciók személyesen derülnek ki

Az egyes hitel típusoknál, amelyeket elérhetünk, láthatjuk tehát az összköltséget is, amit például egy személyi kölcsön felvétele jelent majd számunkra.

Amit a kalkulátor kiad, azt nem vehetjük azonban azonosnak a végleges és pontos kondíciókkal. A ránk vonatkozó személyre szabott ajánlatot a bankban fogják megadni, ám hogy milyen ajánlatok a legjobbak a számunkra a sok közül, azt online kalkulátorral kikövetkeztethetjük.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva