PR cikk | 2021.07.16. 14:05
Miért olyan fontos a lakásbiztosítás egy nyaraló esetében?
Hirdetés - Végre megérkezett a nyár, a korlátozások feloldásának köszönhetően pedig szinte ugyanúgy élvezhetjük ezt a csodálatos időszakot, mintha ez az elmúlt 1,5 év csak egy rossz álom lett volna.

A Balaton újra nyüzsög a nyaralóktól, végre boldogan beleharaphatunk az édes főtt kukoricába vagy a sajtos-tejfölös lángosba, mindemellett pedig a nyaralók kulcsáról is letörölhetjük a port, mert újra birtokba vehetjük őket.

Legyen szó akár egy hétvégi kis kunyhóról vagy egy jól felszerelt apartmanról, ha kedves a szívünknek, akkor nem árt, ha ugyanúgy gondoskodunk róla és ügyelünk a biztonságra, mint akár a „főhadiszállásunk” esetében.

A Pannon-Safe lakásbiztosítási szakértői tehát azt tanácsolják, hogy a nyaralókra is ugyanúgy kössünk lakásbiztosítást, mindemellett pedig ha még bérbe is adjuk, akkor kössünk hozzá további kiegészítő tételeket is.

Ezért köss lakásbiztosítást!

A legtöbb cikkben általában a téli időszakot szokták felhozni példaként a nyaralókra kötött lakásbiztosításokkal kapcsolatban, ami kétségkívül helytálló.

Hiszen amikor egy ingatlan hosszú időre felügyelet nélkül marad, akár sokkal később tudunk értesülni a bajról, ami lehet például egy gázszivárgás vagy egy vízvezeték repedés.

Mindemellett pedig a betörőknek is tökéletes célpont lehet.

A biztosítás megkötése mellett vannak még olyan óvintézkedések, amikkel védhetjük a nyaralónkat, de ne feledjük, káresetek nem csak akkor történhetnek, amikor hosszú hónapokig nem tartózkodunk az ingatlanban.

Nem egyszer láttunk már példát arra, hogy egy-egy ártalmatlannak tűnő nyári zivatarból hatalmas vihar kerekedett, ami olykor komoly károkat tud okozni.

Gondoljunk csak a hirtelen jött jégesőkre, szélviharokra, vagy arra a kedves gesztenyefára, ami az udvarban áll, de a vihar kicsavarja.

Az ilyen és ehhez hasonló esetekben védi a nyaralónkat a lakásbiztosítás, hogy például a betörött ablakokat ne a saját zsebünkből kelljen megcsináltatni.

Bérlők által okozott károk

A balatoni nyaralótulajdonosok gyakorta szokták kiadni bérbe az ingatlanjukat, és hacsak nem az ismerősökkel és barátokkal osztják meg a helyet, akkor bizony olyan idegenek foglalhatják el a szállást, akikről adott esetben tényleg nem tudunk semmit.

Ilyenkor könnyen előfordulhat, hogy akarva-akaratlanul, de kárt okoznak az ingatlanban.

Sajnos nagyon sok olyan esetről hallani, ahol a bérlők/vendégek súlyos károkat okoznak, majd nem akarnak térítést fizetni, és a biztosító se tud segíteni, mert vannak olyan rongálási károk, amiket ha a bérbevevő okoz, azt a lakásbiztosítás már nem tudja fedezni.

Mi ilyenkor a megoldás?

Érdemes a lakásbiztosítás megléte mellett a bérbeadási kiegészítőket is igénybe venni.

Ilyenkor annyi a különbség, hogy a kárrendezés során szükséges, hogy a bérbeadási szerződést is bemutassuk a biztosító számára.

Élvezd a nyarat úgy, ahogy azt illik!

Fotó: Pannon Safe

Egy nyaraló teljeskörű biztosítása tehát ugyanolyan fontos, mint az otthonunké.

Ha még hosszú-hosszú évekig szeretnénk élvezni a nyarat a saját kis nyaralónkban, érdemes megfelelően gondoskodni róla, és bebiztosítani, hogy más dolgunk ne legyen, csak pihenni és elfelejteni minden gondunkat.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva