2019.05.08. 04:43
Mikor jön a baba? – számold ki velünk a születési időt!
Hirdetés - A gyermekvállalás kétségkívül örömteli és izgalmas feladat. Az első babára várva legalább ezerféleképp végigpörgetik gondolatban a várandós nők, hogy miként zajlik majd az első néhány év.

Vannak, akik tartanak a felelősségtől, másokban azonnal beindul a fészekrakó ösztön, és már a babaszobát tervezgetik a kezdetekkor. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a baba születési idejének kiszámítása rendkívül fontos. Ugyan ebben a szakember is segítséget nyújt majd, de érdemes tudnod, hogy mi alapján történik a számítás. Fontos azzal is tisztában lenned, hogy a negyven hét csak egy irányszám, és előfordulhat, hogy korábban érkezik majd a kis pocaklakó.

Nem véletlen javasolt a menstruációs naptár vezetése!

A menstruáció a női lét természetes velejárójának számít. A mindennapi hajtásban, rohanásban, az oktatásban és a munkában felénk támasztott követelmények sűrűjében gyakran elfelejtjük a menstruációs naptár vezetését. Szervezetünk úgyis jelez, amikor közeledik a vérzés, pedig nagyon fontos lenne a menstruációs naptár rendszeres vezetése, nem csak a teherbeesés könnyíthető meg ilyen módon, hanem amikor megjelenik az a bizonyos két csík a terhességi teszten, akkor pontosan kiszámíthatóvá válik, hogy mikorra is várható a szülés. Az utolsó menstruáció első napjától kerül kiszámításra a baba érkezése.

40 hét az anyaméhben

Ma már minden információ rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy a várandósság 40 hetét hétről-hétre figyelemmel kövessük. Az olyan hiteles információkat tartalmazó weboldalak, mint a Nutriklub.hu, remek választásnak bizonyulnak ahhoz, hogy mindig tudd, éppen miként fejlődik az apró pocaklakó. Elképesztő tudni, és a vizsgálatok alkalmával látni, ahogyan egy új élet fejlődik, és válik hétről-hétre életképesebbé a baba. A hatodik héttől fogva jelentős fejlődés tapasztalható, és innentől a pocak is növekedésnek indul.

Felkészülés a baba érkezésére

Mindegy, hogy tervezett terhességről van szó, vagy a véletlen műve a fogantatás, nagyon fontos, hogy testileg és lelkileg is felkészülj a baba érkezésére. Az anyává válás folyamata már akkor megkezdődik, amikor még tulajdonképpen csak ketten vagytok pároddal. Az apró pocaklakó fizikális jelenléte egyre inkább kézzel foghatóvá válik, és célszerű előre gondolkodni akár a szülést illetően, akár a baba környezetének kialakítása kapcsán. Az elrettentő mendemondák helyett inkább törekedj arra, hogy minél több információhoz hozzájuss, melyek hasznosak lehetnek majd a szülés során. Ugyan a szakemberek mindenben segítenek majd, de Te magad is nagymértékben hozzájárulhatsz ahhoz, hogy kontrolláld a tested és fejben is ott legyél, ahol kell.

Eljárhatsz terhes tornára, választhatsz hozzáértő segítséget, aki hatással lesz hozzáállásodra és eltökéltségedre. A babaszoba kialakítását illetően azonban nem kell túlgondolnod a dolgot. Remek inspirácót gyűjthetsz például a Pinterestről, a megfelelő szaküzletekben pedig akár egy helyen hozzájuthatsz minden szükségeshez.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a pozitív hozzáállást. A várandósság első és utolsó hetei sem egyszerűek, s míg a kezdetekkor talán csak a hányinger és a fáradékonyság kínoz, addig a szülést megelőző hetekben már alig várod majd, hogy megszabadulj az „áldott tehertől”. A baba érkezése sok izgalmat hoz magával, és legyen bármennyire is embert próbáló a kilenc hónap, az a fajta kötődés, ami összeköt majd a kicsivel, garantáltan feledtet minden negatívumot. Fókuszálj erre, és túllendülhetsz a megpróbáltatásokon is!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva