szon.hu | 2023.02.06. 12:00
Milliárdos üzletembert tartóztattak le balatoni villájában
Balatoni villájában fogták el a közismert, kelet-magyarországi milliárdos üzletembert, aki egyben élelmiszerlánc- és szállodatulajdonos is.

A közismert milliárdos üzletembert a balatoni villájában fogták el. A kelet-magyarországi élelmiszerlánc- és szállodatulajdonos, valamint ügyvédje ellen pénzmosás és költségvetési csalás gyanúja miatt javasolt vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A vállalkozó két év alatt 7,4 milliárd forint osztalékot vett fel vállalkozásaiból, ami után nem fizetett adót.

A milliárdos üzletember és ügyvédje mellett cégcsoportjának ügyvezetői is a vádlottak padjára ülhetnek.

Kelet-Magyarország egyik meghatározó élelmiszerláncának tulajdonosa 2017-ben és 2018-ban több gazdasági társaságtól 7,4 milliárd forint osztalékot vett fel. Ügyvédje segítségével az Egyesült Arab Emírségekben szerzett letelepedési engedélyt, hivatalos lakcímet, valamint

arab és ciprusi fedővállalkozások alapításában is közreműködött, hogy elkerülje az 1,1 milliárd forint személyi jövedelemadó befizetését Magyarországon.

A nyomozás azonban kiderítette, hogy a vállalkozó külföldi életvitele csak álca, valójában itthon él, Magyarországról irányítja üzleteit, így itthon adót kell fizetnie.

A széles körben folytatott vizsgálat bebizonyította továbbá, hogy

a 800 munkavállalót foglalkoztató milliárdos üzletember 2014-től 2018-ig dolgozói fizetését számos esetben feketén egészítette ki

hogy csökkentse a fizetendő közterheket. Ebben, a közvetlen irányítása alatt álló cégcsoport ügyvezetői tevékenyen közreműködtek, ennek okán elszámoltatásuk nem maradt el.

– A számos élelmiszer-áruház és egy hajdúszoboszlói négycsillagos wellnesshotel tulajdonosát, a letartóztatás előtt balatoni villájában fogták el a NAV nyomozók. A költségvetést ért kár teljes egészében megtérült ingatlanok zárolásával és önkéntes befizetéssel – mondta Simon Béla alezredes, sajtóreferens.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: szon.hu
Nyitókép: NAV Facebook hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva