2019.04.18. 04:10
Milyen napozóágyat válasszak?
Hirdetés - A nyakunkon a strandszezon és még egy jó kis napozóágyunk sincs? Nincs ok pánikra, akár online is vásárolhatunk egyet, viszont érdemes körültekintően választani.

A kereskedők elmondása szerint továbbra is az olcsón megvásárolható alapmodellek a legnépszerűbbek. Sokan az utolsó percre hagyják a vásárlást, ilyenkor pedig az első útjukba kerülő napozóágyat vásárolják meg.

Ha picivel több időt szánnánk a napozóágy kiválasztására, érdemes áttekinteni a főbb jellemzőiket. A legnagyobb kínálatot a fémvázas napozóágyak biztosítják, ám ezeknél is kifejezetten színes a mezőny. Acél, könnyített acél és alumínium keretekkel találkozunk, az anyaghasználat azonban nem feltétlenül szolgál érdemi információval. A csőfalak vastagsága és a hajlítások minősége meghatározó a tartósság szempontjából, ezt azonban aligha tudjuk szemmel felmérni – főleg online vásárlás során. Ezért érdemes figyelembe venni a gyártó által megadott terhelhetőséget, viszont ezt is fenntartásokkal kell kezeljük.

Ne válasszunk olyan napozóágyat, aminek a terhelhetősége nem éri el a 100 kilogrammot, hiszen nem lehetünk biztosak abban, hogy más nem fogja használni.

A fémvázas napozóágyak fekvőfelületét ma már jellemzően valamilyen szintetikus anyagból készítik, a leggyakrabban textilénből. Ez az anyaghasználat nem fogja a természetesség érzetét biztosítani számunkra, azonban erősek és ellenállók a nap károsító hatásával szemben.

Válasszunk olyan napozóágyat, amely ülő- és fekvőhelyzetbe is állítható. Ezek kényelmesen használhatók társas időtöltés és relaxálás során is. Persze szem előtt kell tartani, hogy sok olcsó napozóágy esetében az ülő- és fekvőhelyzet váltása csupán a testsúlyunk áthelyezésével történik, miközben az ágy megőrzi az eredeti ívelt alakját. Sajnos az ilyen napozóágyakon nem tudunk hason feküdni.

Egyre több termék esetében találunk felszerelhető árnyékolót, ami az arcunkat védi a nap sugaraitól. Ezek nagyszerű szolgálatot tesznek, de sajnos az alsóbb árkategóriák esetén gyakran előfordulnak rögzítési problémák. Az ár-összehasonlítók és a vezető webáruházak esetében találhatunk vásárlói termékértékeléseket, érdemes szánni ezekre néhány percet.

Ha a napozóágyakról beszélünk, akkor mindenképpen érdemes megemlíteni az úgynevezett hintaágyakat. Ezek esetében acélból készített önhordó szerkezet biztosítja a stabilitást, így biztonságosan használhatók és rendkívül kényelmesek. Az árnyékoló ernyőnek köszönhetően hosszabb időt is kényelmesen eltölthetünk benne ülve, akár a kedvenc könyvünk és egy finom rozé társaságában.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva