2019.08.07. 12:00
Mire figyeljünk a nyári sminknél? Torhosi Tünde ad tippeket
Az évszakok változásával bőrünk állapota és igényei is változnak. Nyáron a szakemberek elsősorban az erős UV-sugárzásra és a hidratálásra hívják fel a figyelmet, a bőr megfelelő ápolása azonban ennél összetettebb feladat

Mire figyeljünk sminkeléskor a nagy melegben? – ehhez ad tippeket a hévízi NaturMed Hotel Carbona kozmetikusa a zaol.hu-n.

A nyári sminkelés egyik alapszabálya az alapos hidratálás, bőrünk ugyanis a megfelelő folyadékbevitel mellett ellenállóbbá válik a baktériumokkal, a szennyeződéssel és a leégéssel szemben. Ezért fontos, hogy naponta fogyasszunk legalább 2-3 liter folyadékot, lehetőleg vizet. A Carbona spa&wellness vezetője, Torhosi Tünde szerint sokan nem is gondolnak arra, hogy a hidratálás a sminket is tartósabbá teszi. A dehidratált bőrön például az alapozó gyakran betöredezik, és beül a kisebb mélyedésekbe, ráncokba.

Nyáron lehet színesebb a smink, a lényeg, hogy tartós legyen…
Fotó: Shutterstock

Mindenkori szabály, azonban nyáron különösen érvényes: sminkelés előtt fontos az arc alapos megtisztítása. Elsőként kezdjük a radírozással, amellyel az elhalt hámsejteket távolítjuk el, majd hidratáljuk a bőrt olyan könnyű szerkezetű esszenciával, amely hamar felszívódik.

Használjunk megfelelő fényvédelemmel ellátott alapozót. A szokásos módon ezt sminkelés előtt, vékony rétegben vigyük fel a bőrre. Legalább 30-as faktorszámú kozmetikumot válasszunk, és a felvitelét követően várjunk legalább negyed órát a felszívódásra. S különösen a déli órákban kalappal, sapkával is védjük magunkat a tűző naptól, vagy menjünk árnyékba.

Ha már nyári smink, akkor fontos a vízállóság. Szerencsére ma már sokféle vízálló termék kapható, biztosra mehetünk, ha összetevőik között megtaláljuk a „filmképző anyagokat”, amelyek nem oldódnak vízben. Akkor is érdemes ezeket használnod, ha izzadósak vagyunk, esetleg sportolni fogunk. A szakértő szerint, mivel az eltömített pórusok és az izzadás együttesen károsítják a bőrt, melegben érdemes olyan víz- vagy gélalapú, E-vitaminban gazdag termékeket választani, amelyektől nem képződik mitesszer. Használjunk színes vízálló tust, vízálló szempillaspirált vagy szemöldökzselét, az ajakfestéshez pedig tartós, matt ajakrúzst. Ha ügyesek vagyunk (és persze a bőrtípusunk is szerencsés), csak az esti borozáshoz kell majd új sminket készíteni.

Ha szeretsz sminkelni, és megpróbálnád magad a kamera előtt akkor jelentkezz a 2020-as Tündérszépek szépségversenyünkre!

 

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva