2019.09.01. 04:32
Miről lesz szó az üzleti nyelvvizsgán?
Hirdetés - Ez a cikk neked szól, ha külföldi tanulmányokat vagy karriert tervezel, és ha kész vagy keményen megdolgozni egy szaknyelvi bizonyítványért. Mutatjuk, miről beszélgettek majd az EuroPro-n!

Ahogyan azt már biztosan tudod, az EuroPro, azaz az Euroexam angol üzleti-szaknyelvi vizsgája formailag azonos a klasszikus nyelvvizsgával: ugyanolyan feladatokon keresztül ugyanazokat a készségeket méri, a tényleges, használható tudást pontozza. Egy-két feladatnál azonban megjelennek a munkahelyi élethelyzetek speciális témái. Ne aggódj, egy kis gyakorlással könnyedén veheted ezt az akadályt is! Adunk pár tippet dióhéjban, hogy kellően felkészülten vághass neki az üzleti nyelvvizsga megszerzésének!

Mit tud az EuroPro?

Míg az általános nyelvvizsga a hétköznapi élet tipikus szituációiban való megfelelést igazolja, addig a szakmai teszt az alapokon túl azokra a helyzetekre helyezi a hangsúlyt, melyek egy munkahelyen nap, mint nap előfordulnak majd. Az EuroPro bizonyítvány megszerzésével nem fog majd ki rajtad egy angol nyelvű üzleti tárgyalás, gazdasági prezentáció, komolyabb felvételi beszélgetés. Ne feledd: nem csak külföldi munkavállalás során lesz szükséged magabiztos business angol szókincsre – az igazán szuper pozíciókért már itthon is hozni kell azt a pluszt, amivel kiemelkedhetsz a tömegből.

Milyen témákra készülj?

A nyelvvizsgán két helyen számíthatsz üzleti témákra. A Speaking részben B1 és B2 szinten nem képekről mesélsz, C1 szinten nem általános témáról adsz elő, hanem egy rövid, üzleti prezentációt tartasz a megadott információk alapján. A Listening feladatsor 3. részében pedig nem egy talk-show jellegű beszélgetés, hanem egy Business Meeting hangfelvétele alapján kell megválaszolnod a feleletválasztós kérdéseket.

A témák között előfordulhat munkahelyi feladatok, folyamatok és dokumentumok, kereskedelem, piac és marketing, grafikonok és kimutatások, munkaidő, fizetés és szabályok, munkahelyi kultúra, szóbeli vagy írásbeli ügyintézés. Tehát az igaz business English szókincsre lesz szükséged – szerencsére az Euroexam honlapján elérhető, az üzleti vizsgákra készült speciális felkészítő anyagok segítenek a gyakorlásban, így a vizsgának megfelelő tudással vághatsz neki!

Később mit profitálsz ezekből?

Hol is kezdjük? Először is a kinézett szak vagy pozíció felvételi beszélgetésén egészen más minőségben tudsz majd kommunikálni, ha az üzleti szókincset magabiztosan és helyesen használod. Az interjúztatók látni fogják, tudod, mit szeretnél, képben vagy a terület alapjaival, veled egy elhivatott, érdeklődő hallgatót, munkavállalót nyerhetnek. Sokkal meggyőzőbb leszel a fizetés megbeszélésekor is, ahogyan az első megbeszélések, prezentációk, beadandók sem fognak ki rajtad.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva