likeBalaton.hu | 2021.04.28. 08:30
Mit tegyek, ha nem kaptam meg a védettségi igazolványt?
Rengetegen töltik a karanténos időszakot a bejelentett otthonuktól távol, például egy balatoni nyaralóban, így gondot okozhat a betegség vagy oltás utáni kártya kézhezvétele.

A közösségi oldalakon sokan kérnek tanácsot azzal kapcsolatban, hogy mit tehetnek, hova fordulhatnak, ha az oltás vagy a teszttel igazolt covid megbetegedés után nem kapták meg a védettségi kártyájukat.

A jó hír, hogy nem kell okmányirodába vagy más intézményi ügyfélszolgálatra telefonálgatni vagy személyesen elfáradni, ugyanis elegendő a magyarorszag.hu oldalán jelezni, és megadni azt a címet, ahol át tudjuk venni a postázott plasztikkártyát.

A magyarorszag.hu oldalán ez a pontos link, amire kattintanod kell!

Ne tévesszen meg senkit, hogy az oldalon csak az szerepel, „Amennyiben a védőoltást vagy a betegségből történő felgyógyulást követően, esetleg az utólag elvégzett ellenanyag vizsgálat alapján történő igénylést követően a védettségi igazolványt nem kapta meg, vagy a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban egyéb bejelentési szándéka keletkezik kérjük, hogy válassza az itt publikált elektronikus űrlap benyújtását.
Továbbhaladva az űrlapon már bejelölhetjük azt is, ha az oltást követően nem kaptuk meg a plasztikkártyát.

Az ügyintézéshez szükség lesz az ügyfélkapus regisztrációnkra is.

Az online űrlapon keresztül tudod feltölteni az oltáskor kapott igazolásodról készített fotót, amit célszerű lekicsinyítened, hogy a nagy fájlméret ne okozzon problémát a feltöltéskor.

Nyitókép: MTI Balázs Attila

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva