2019.05.20. 04:28
Mitől hasznos egy okoskarkötő?
Hirdetés - Ma már egyre több fiatal kezén láthatjuk az okoskarkötőket, melyből manapság már rengeteg típus és márka létezik. Hogy milyen márkát és típust választunk, és milyen funkciókat szeretnénk használni, attól függ az okoskarkötő ára is.

Annak ellenére, hogy egyre több ember csuklóján láthatjuk ezt a kis okoseszközt, mégis vannak, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy milyen célt szolgál, illetve, hogy milyen funkciókkal és előnyökkel rendelkeznek ezek az okoskarkötők.

Az okos karkötők általában Bluetooth-os kapcsolatban állnak a mobiltelefonunkkal. Ennek köszönhetően a telefonunkat úgy is tudjuk kezelni, hogy elő sem vesszük a zsebünkből vagy a táskánkból. Telefonálni, üzenetet, vagy beérkezett email-eket is tudunk vele olvasni, emellett ébresztőórát és az értesítéseket is át tudjuk nézni. A kényelmi funkciók mellett természetesen a sporttal, illetve a testmozgással kapcsolatos funkciókat is kiélvezhetjük az okos karkötőnk segítségével. Általában minden karkötőben található lépésszámláló funkció, melynek köszönhetően nap végén pontosan meg tudja mondani, mégis mennyi lépést tettünk meg aznap.

Mivel emellett képes mérni a megtett távolságot is, egyszerűen ki tudunk különböző célokat tűzni magunk elé. Például be tudjuk állítani azt, hogy a mai napon legalább 3000 lépést megtegyünk, és a készülék jelez, ha ezt az adott számot túlléptük. Emellett ezt a célt kilométerben, vagy méterben is meg tudjuk adni. Így talán kicsit aktívabb életmódot fogunk folytatni, hiszen könnyen lehet, hogy ennek hatására többet fogunk sétálni, és gyalogolni, a folyamatos kocsikázás mellett.

Ezek a karkötők emellett a mozgás folyamán elégedett kalóriát is számon tudják tartani, melyet jóleső lehet áttekinteni a nap végén. A korszerű okoskarkötők képesek arra is, hogy mérjék az ember pulzusát és vérnyomását. Ilyen esetben az elején be kell írnunk az adatainkat a rendszerbe (kor, nem, magasság, súly…) majd ezután óránként egy szenzor segítségével mérni fogja a pulzusunkat és a vérnyomásunkat. A rengeteg kényelmi funkció mellett, ez egyértelműen a leghasznosabb, különösen azoknál az embereknél lehet elengedhetetlen az okos karkötőhasználata, akik valamilyen vérnyomás problémával küszködnek, és fontos, hogy gyakran ellenőrizzék a vérnyomásukat és a pulzusukat.

Forrás: kinaibazis.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva