2018.08.13. 16:49
Mitől lesz fekete a fagyi?
A balatoni cukrászdákban rengeteg finom ízben kaphatók a fagylaltok, még az olyan különleges nevűeket is sokan kedvelik, mint a limetta, áfonyás pavlova, amarettós-csokoládés sárgabarack, mediterrán krémcitrom, mézes vilmoskörte, de a fekete fagylalt elég bizarr különlegességnek számít még hazánkban.

A legújabb fagyi trend képei szinte elárasztották a közösségi oldalakat, mindenki fekete fagylaltra vágyik, lehetőleg fekete fagyi kehelyben. Már nálunk is kapható ez az első látásra furcsa ínyencség. Tavaly született meg egy New York-i cukrászdában a fekete fagyi ötlete, melynek színezéséhez aktív szenet, pontosabban kókuszhamut használnak. Innen az őrület továbbterjedt Los Angelesbe, ahol kifejlesztették hozzá a fekete fagyi kelyhet, és nem sok idő telt el, hogy megérkezzen Európába is. Habár alapvetően a külseje miatt hódít a fekete fagyi, az ízéről is jókat mondtak azok, akik már kipróbálhatták.

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva