PR cikk | 2021.09.03. 11:32
Mixerkedés: a szakma, ami nem csak a Balatonon menő
Hirdetés - Rengeteg fiatal választja a mixerkedést hivatásának, sokan más szakmából váltanak át. De mi a titok? Mi az oka a mixerkedés népszerűségének?

A kérdést hallva sokan csak legyintenek. Ugyan, hiszen egyértelmű: a mixerkedés buli, pörgés, izgalom, és persze végtelen lehetőség a másik nemmel való flörtölésre, ismerkedésre. A válasz azonban nem ilyen egyszerű: a mixerkedésnek ezen kívül még rengeteg olyan tulajdonsága van, ami nem csak átmeneti megélhetéssé, hanem egy egész életen át tartó szerelemmé teszi.

Fotó: freepik.com

Kitárul a világ

Az utóbbi években a Balaton körül is egyre több trendi koktélbár nyílt, de a világ többi részén is ez a tendencia. Egy színes, díszes, ínycsiklandozó koktélt szürcsölgetni elegáns poharakból a vendégek számára sokkal nagyobb kuriózum, mintha csak egy sima vodkanarancsot kérnének. Ugyanakkor a különlegesebb koktélokat jól elkészíteni csak szakképzett bármixer tudja, ezért a világ minden táján nagy a kereslet a professzionális munkaerőre.

Bár kétségtelenül hívogató kis hazánk legnagyobb tava, de egy profi mixer számára (megfelelő nyelvtudással) szinte végtelen a lehetőségek tárháza. Könnyen találhat munkalehetőséget Európa bármelyik nagyvárosában, üdülőparadicsomában de akár folyami hajós, vagy óceánjáró hajós munkát is vállalhat.

Magas fizetések

A vendéglátásban idén nyáron jelentős munkaerőhiány alakult ki, ami igencsak feltornázta a fizetéseket. Így egy ügyes mixert ma már itthon is elég jól megfizetnek, viszont külföldön még többet lehet keresni. A hajós munkák esetében például hatalmas előnyt jelent, hogy a hajón mind szállást mind teljes ellátást kapnak az alkalmazottak, így a megkeresett pénzt akár teljes egészében félretehetik. Ezzel a fiatalok pár év alatt akár az egész életüket megalapozhatják, miközben beutazzák a világot és mindenhol kapcsolatokra, barátokra tesznek szert.

Folyamatos fejlődési lehetőségek, kihívások

Az italkészítés területén folyamatosan jelennek meg az új irányzatok, amit egy élvonalbeli és naprakész bármixernek illik ismernie. De ez még csak a kezdet: már az 1800-as évektől kezdve évente rendeznek világszerte különféle koktélkészítő versenyeket, amelyeknek hatalmas a népszerűsége. Egy ambiciózus mixer tehát nem csupán a bárpult ura, aki bejárja a világot, de még versenyeken is tehet szert hírnévre!

Fotó: freepik.com

Milyen a profi mixer?

Egy vérbeli mixer olyan, mint egy jó koktél: több fontos összetevő tökéletes keveréke. Az alap a receptek (például a mojito koktél recept) tökéletes elkészítésének a képessége: a mixernek akár csukott szemmel is tudnia kell az arányokat. Ehhez jön még, hogy otthon van a pultban: képes úgy berendezni és előkészíteni az eszközöket, hogy minden kéznél legyen és segítse a munkáját, miközben folyamatosan ellenőrzi és pótolja a készleteket.

A koktélon a díszítés pedig a megfelelő személyiség. Egy bármixer ugyanis igazi vendéglátós, azaz barátságos, nyitott, és mindig van türelme beszélgetni a vendéggel. Ugyanakkor udvarias határozottságra is szükség van, ha esetleg a vendég picit többet ivott a kelleténél.

Fotó: freepik.com

Most érdemes belevágni a szakmába

Ha a mixer élet számodra is vonzó, akkor nem érdemes várnod, vágj bele! Az első lépés egy mixer tanfolyam elvégzése, ahol megtanulhatod az alapokat és máris egy kis gyakorlatot szerezhetsz. Nem mindegy azonban, hogy milyen mixer tanfolyamot választasz, érdemes körültekintően választani iskolát. Mire figyelj?

Első lépésként nézz utána, hogy mennyi ideje alapították az iskolát. A sok éve működő, jó nevű tanfolyamok esetében sokkal nagyobb eséllyel lesz színvonalas az oktatás. Emellett döntő tényező, hogy kik tanítanak az adott iskolában: ha az oktatók a szakma elismert alakjai, akkor biztosan nem foghatsz mellé! Mindenképpen olvasd el a referenciákat is: a hallgatói visszajelzések rengeteg dolgot elárulnak az oktatásról.

Rendkívül fontos továbbá, hogy hol zajlanak a képzések. Tudd meg, hogy az iskolának van-e saját épülete, és a tantermek milyen felszereltségűek: az oktatás helyszínén elengedhetetlen, hogy modern jól felszerelt bárpult legyen, hiszen csak így szerezhetsz megfelelő gyakorlatot ahhoz, hogy elkezdd a szakmát. Végül nagyon lényeges, hogy kínál-e az adott iskola munkalehetőségeket, és ha igen, milyet. Nagy segítség az induláshoz, ha rögtön számodra szimpatikus helyen kezdheted el a munkát.

A Hajópincér iskola minden fenti szempontnak megfelel. Az tanítást nagy tapasztalattal rendelkező elismert oktatók végzik, akik nagyon figyelnek arra, hogy a tanulók megfelelő gyakorlatot szerezzenek. A jó hangulat garantált, a tanfolyam elvégzése után pedig várnak a jobbnál jobb munkalehetőségek!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva