Sonline.hu | 2022.02.01. 08:00
Mocsárjárókkal oltották a tüzet a Nagyberekben
10 hektárnyi terület vált a lángok martalékává vasárnap. Zajlik a károk felmérése.

A tűzesethez, Somogyszentpál közelében a zalakarosi, nagykanizsai és a marcali hivatásos valamint a helyi önkéntes tűzoltókat riasztották. Ekkor a terület mintegy 12 hektáron lángolt, a tűzoltók megkezdték a terület körülhatárolását, majd a tűz megfékezését. A tűzoltás irányítását a helyszínre kiérkező katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vette át.

Az oltást azonban nehezítette a szél, s az is, hogy az égő legelő mocsaras, lápos területen található, s a vaksötét sem könnyített a dolgukon. A tűzoltók este hét óra után nem sokkal eloltották a tüzet.

A tűzzel érintett terület a Nagyberek védett területének déli része, 3-400 méter hosszú és ugyanilyen széles terület égett, amelyet a tűzoltók mocsárjárókkal igyekeztek oltani.

Lakott terület nem volt veszélyben, ám a Fehérvízi Ősláp egy pocokfaj táplálékszerző helye, megsemmisülni látszott, valamint koros fák és magaslesek égtek el.
A szakemberek a héten mérik fel a leégett terület nagyságát, mert a vaksötétben nem lehetett látni. Egyelőre több, mint tíz hektárt valószínűsítenek, hogy a lángok martaléka lett.

Forrás: Sonline.hu

Nyitókép: Illusztráció/Pixabay/Suhasrawool

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva