likeBalaton.hu | 2021.03.13. 08:00
Módosul a balatoni vonatok és buszok menetrendje a hosszú hétvégén
Az ünnephez igazodik a MÁV-START, a Volánbusz és a MÁV-HÉV közlekedési rendje, mutatjuk, mire figyelj, ha a Balatonra indulsz!

A vonatok március 14-én az ünnepnapi, 15-én a vasárnapi, 16-án már a munkanapi menetrend szerint közlekednek.
Módosul a Volánbuszok közlekedési rendje is: március 14-én munkaszüneti napi, 15-én a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti napi, 16-án a hét első tanítási és munkanapi menetrendnek megfelelően indulnak a járatok.

Érdemes használni a jegyértékesítő automatákat 5 százalékos kedvezménnyel, vegyék igénybe – 10 százalékos kedvezménnyel – az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV applikációban.
A webes felület és az applikáció már közös felhasználói fiókkal használható.

A Közlekedési Mobiljegy applikációban és társalkalmazásaiban vásárolt teljes árú, 50 és 90 százalék kedvezményű helyközi (távolsági) menetjegyekre, valamint a menetjegyekhez vásárolt kiegészítő jegyekre 5 százalék kedvezményt biztosít a közlekedési társaság. Az elektronikus jegyvásárlás további részleteiről a Volánbusz és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. weboldalán tájékozódhatnak az utasok.

Az önkiszolgáló csatornákon történő jegyvásárlás nem jár személyes érintkezéssel, az ilyen módon történő jegyvásárlással az utasok csökkenthetik a fertőzés kockázatát.

Az online vásárolt jegyeket ellenőrzéskor bemutathatja az utas a MÁV applikációban, de PDF formátumban is kiküldi a rendszer, így letölthető, kinyomtatható, vagy akár továbbküldhető az azt igénybe vevő rokonnak, ismerősnek.

A járványhelyzet miatt a közlekedési társaságok kérik, hogy aki teheti, most halassza el utazását. Amennyiben mindenképpen utaznak, tartsák be a kötelező maszkviselési és távolságtartási szabályokat.

Az állomások, megállók területén, illetve a vasúti járműveken, buszokon továbbra is kötelező az utazás teljes időtartama alatt az orrot és szájat eltakaró maszk viselése.

Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból és 8000 forint pótdíj fizetésére kötelezhetők.

Forrás: MÁV
Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva