Ripost | 2020.06.08. 10:30
Most is érdemes itthon nyaralni: meglepően olcsó a Balaton!
A magyarok többsége idén nyáron alighanem itthon nyaral – és mi is lehetne jobb úticél, mint a Balaton? A rémhírekkel ellentétben a magyar tenger meglepően olcsó. De hogy pontosan mennyire? Mutatjuk!

Érdemes itthon nyaralni, de milyen árakkal kell számolnunk, ha a Balatonon szeretnénk tölteni a szabadságunkat, vagy csak ha egyszerűen csobbannánk egyet valamelyik hétvégén.

Végre felébredt a Balaton téli álmából. A külföldi utak a járvány miatt még mindig bizonytalanok, de pánikra semmi ok, hiszen belföldön is találhatunk gyönyörű nyaralóhelyeket, ráadásul idén a munkáltatók több pénzt tölthettek fel a munkavállalók SZÉP kártyáira.

Az elmúlt hétvégén még csak kevesek napfürdőztek, vagy mártóztak meg a hideg vízben. Az viszont látszik, hogy kellően ügyelnek a távolságtartás szabályaira. A napozóágyakat például elég messze helyezték el egymástól, és folyamatosan fertőtlenítenek. Fürdőző még nem sok van, de a parti sétányokon már tömegek korzóznak.

Nem emeltek árat a büfések

Noha a neten terjed egy olyan fotó, aminek a tanúsága szerint a Balatonnál ezresbe kerül egy sima, 1600 forintba a sajtos-tejfölös lángos, a Ripost munkatársai semmi hasonlót nem tapasztaltak sem Siófokon, sem Zamárdiban. A víz kristálytiszta, a lángos a közösségi oldalakon terjedő rémhírekkel szemben 500-600 forint körül van. Mi kell még? Nekünk igenis a Balaton lehet idén a Riviéra!

A sima lángos a tavalyi árakhoz hasonlóan idén is 550- 700 forintba kerül, természetesen az extra feltétekért továbbra is plusz pénzt kell fizetni, de van ahol még ez sem haladja meg az 1000 forintot – nem hogy a neten terjedő 1600-at.

Olcsóbb Siófok, mint Budapest

Meglepő, de sok esetben azt tapasztaltuk, hogy igen! Legalábbis ami az étkezést illeti: az egytál ételek, a tészták, de a gyros és a gyros-tálak is jellemzően olcsóbbak, mint amit a fővárosban tapasztalhatunk. Sőt, kijelenthetjük, hogy nagyjából 1000 forintból jól lehet lakni, ráadásul hatalmas adagot adnak!

A palacsinták ára nemhogy nem emelkedett, hanem még csökkent is. Tavaly 250- 300 forintot fizettünk egy darabért, ezt idén már 200 forintért megkaphatjuk, a hekk halból továbbra is 50 forint egy dkg.

A hamburger árak is hasonlóan alakulnak: idén hódítanak a cheese burgerek, és a dupla hambik, ezeket nagyjából 1000 forintért vásárolhatjuk meg, de meglehetősen kiadósak.

Bizonytalanok az idei szezon miatt a vállalkozók

Több vendéglátó helyen is érdeklődtünk, mi az oka, hogy nem emeltek árakat. Legtöbben azt mondták, a járvány és az időjárás miatt bizonytalan az idei szezon, gyakorlatilag minden vendég számít, így semmiképp sem szeretnék kockáztatni a forgalmat.

– Igaz még nem kezdődött el az igazi szezon, ami csak június közepén szokott beindulni, de egyelőre az időjárás sem a legkedvezőbb, sok az eső, hűvös van, hideg a tó. Egyrészt tartunk tőle, hogy ez a nyár ilyen lesz, másrészt túl sok turistával nem számolunk a járvány miatt, a magyaroknál meg azt tapasztaljuk, hogy még mindig félnek a vírustól – mondta el Ripostnak Rita, az egyik étterem pultosa, aki azonban azt is hozzátette: remélik, hogy mindezek ellenére jó nyaruk lesz.

A turisták nagyon örülnek végre a szabadságnak és a barátságos áraknak.

– Négy napra jöttünk le Pestről ide Siófokra pihenni. Már nagyon hiányoztak a finom ételek és az italok, nem is drágák. Nagyon jól érezzük magunkat – mesélte Anna, barátnője, Szonja pedig hozzátette:

– Elég volt már a sok stresszből, ami a karantén alatt ért minket. Végre itt lehetünk újra a Balcsinál és élvezhetjük a jó időt. Jó itt pihenni, már a vírustól sem tartok. És tök jók az árak is.

Fotók: Markovics Gábor / Ripost

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva