Krausz Andrea | 2020.09.12. 11:49
Most már biztos! Az eredeti időpontban megrendezik a Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyt
Szeptember 11-én este jelentették be a VIII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny szervezői, hogy megtartják a világ leghosszabb pontyfogó versenyét, ahol tavaly 26,5 kg-os volt a legnagyobb kifogott hal súlya.

“Most már elárulhatjuk, hogy amennyiben az akkor éppen aktuális kormányrendeletekkel nem fog ütközni, úgy a VIII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny az eredetileg is tervezett időpontban, 2020. október 1-10. között megrendezésre kerül” – tájékoztatott weboldalán az nbbh.hu.

Mint írják, kialakítottak egy járványügyi eljárásrendet a résztvevők biztonsága érdekében, melynek részleteit majd később közlik. A döntést hosszas egyeztetés előzte meg a Magyar Országos Horgász Szövetséggel, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-vel és a versenyközpontnak helyet adó Révfülöp Önkormányzatával.

A VIII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny 2020. október 1-10. között a Balaton 60 ezer hektárnyi területén zajlik majd. A megmérettetésen 187 óra nonstop horgászat vár a 111+1 csapatra. Közel 450 versenyző ül a pecabotok mellett, 22 településen, 120 km-es területen, körben a Balaton-partján tábort vernek, éjjel-nappal horgásznak, és természetesen a kifogott példányokat a mérlegelés után szakszerűen visszaengedik a tóba.

Az esemény érdekessége, hogy idén 8 darab 8 kg feletti pontyot kell fogni a versenybe kerülésért.

A tavalyi versenyről itt lehet olvasni!

Nyitókép: Facebook/Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva