2022.08.08. 13:00
Mozart Planet program a Balatonnál koncertsorozat keretében
Mozart Planet program a Balatonnál: indul a koncertsorozat.

Mozart Planet program a Balatonnál a Concerto Budapest szervezésében

Augusztus 11-14. között, csütörtöktől vasárnapig

nyolc balatoni helyszínen rendez hangversenyt Mozart műveiből a Concerto Budapest szimfonikus zenekar.

 

– A Mozart Planet egy régóta formálódó elképzelésből kialakult zenei program elnevezése, hosszú távú célokkal. Bemutatkozásként nyolc helyszínes balatoni koncertsorozaton szeretnénk elrepíteni közönségünket abba az ideális világba, ahol a klasszikus zene harmóniát és felüdülést nyújt. Azért esett a választás Mozartra, mert

Mozart zenéje minden hallgató számára boldogságot, örömet szerez, csodálatos emberi érzéseket fejez ki, mindenkit megszólít.

Ehhez a muzsikához nem kellenek előismeretek, nem kell hozzá szakavatott hozzáértőnek lenni, elég csak meghallgatni, és gyönyörködni benne – mondta Keller András, a Concerto Budapest zeneigazgatója, Kossuth-díjas hegedűművész és karmester.

A bemutatkozó Mozart Planet program első koncertsorozatának zenekari- és kamaraelőadásaira a belépés ingyenes.

 

Mozart Planet program indul a Balatonnál a likeBalaton.hu információi szerint

Fotó: Concerto Budapest hivatalos/Cseke Csilla

 

Ingyenes koncertek Mozart műveiből az alábbi balatoni helyszíneken

A Concerto Budapest zenekar művészei nyolc különböző helyszínen adnak ingyenes koncerteket Mozart műveiből augusztus 11. és 14. között: Balatonalmádi, Balatonföldvár, Balatonkeresztúr, Balatonszemes, Hévíz, Keszthely, Révfülöp, Vászoly.

A Mozart Planet balatoni nyári programjában két zenekari koncert és hat kamarazenei előadás szerepel.

 

A Mozart Planet koncertsorozat részletei

A zenekari programmal augusztus 11-én, csütörtökön este fél nyolctól a balatonföldvári Bajor Gizi Közösségi Házban lépnek fel, másnap pedig este nyolc órától a keszthelyi Kis Szent Teréz Plébánián. Mindkét helyszínen a Jupiter néven híressé vált C-dúr szimfóniát, Klenyán Csaba szólójával az A-dúr klarinétversenyt, valamint a D-dúr szerenádot, közismert nevén a Serenata notturnát szólaltatják meg, melyben Környei Zsófia és az est karmestere, Keller András működik közre hegedűn.

 

 

Augusztus 12-én, pénteken este fél nyolckor a balatonalmádi Szent Ignác templomban a D-dúr divertimento, a hegedűre és brácsára írt G-dúr duó és a Kis éji zene hangzik el. Hegedűn közreműködik Miranda Liu és Kakutani Satoko, brácsán Haruka Nagao, csellón Aranyos János, nagybőgőn pedig Illés László.

 

 

Szombaton műsoron marad a Kis éji zene és a divertimento, és csatlakozik hozzájuk Klenyán Csaba, akivel az A-dúr klarinétötöst szólaltatják meg délután ötkor a balatonkeresztúri Szent Kereszt Templomban, este nyolckor pedig a hévízi Szentlélek Templomban. Másnap, vasárnap fél 12-kor a balatonszemesi Baptista Imaházban a divertimento és a duó mellett az F-dúr oboanégyest játsszák Rózsa Gerdával.

 

 

A Varázsfuvola nyitányát, az F-dúr divertimentót, a c-moll adagio és rondót, továbbá a D-dúr fuvolanégyest szólaltatja meg Keller András és Környei Zsófia hegedűn, Szomor-Mekis Janka brácsán, Karasszon Eszter csellón, Fábry Boglárka vibrafonon, Kaczander Orsolya fuvolán és Ella Dániel oboán augusztus 13-án, szombaton este fél nyolckor a vászolyi Szent Jakab Templomban és vasárnap délelőtt fél 11-kor a révfülöpi Munkás Szent József Templomban.

 

 

A Mozart Planet hangversenyek a Balaton nyári kulturális kínálatát gazdagítják. A Concerto Budapest egyedülálló és egyben hiánypótló augusztusi koncertsorozata kiemelkedő művészeti élményt és hangulatos kikapcsolódást ígér minden korosztálynak.

Mozart Planet program indul a Balatonnál a likeBalaton.hu információi szerint

Fotó: Concerto Budapest hivatalos/Belovári András/Polgármesteri Kabinet Keszthely

 

 

 

 

Nyitókép: Concerto Budapest hivatalos/Belovári András/Polgármesteri Kabinet Keszthely

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva