likebalaton.hu | 2018.06.28. 08:00
Mozogjunk nyaralás alatt is!
Itt a nyár, egyre többen mennek nyaralni, és adva van a kérdés: a vakáció alatt hogyan tartsuk magunkat karban? Vigyünk magunkkal öt-tíz kilogrammos súlyokat, vagy van más megoldás is?

Itt a nyár, aki teheti, a tengerpart vagy a hegyek felé veszi az irányt. Sokan ilyenkor sem szeretnének lemondani az edzésről, és ahelyett, hogy degeszre ennék magukat a szállodában, inkább a pihenő alatt is odafigyelnek az alakjukra. Ma már sok szállodában van edzőterem, ám akkor is kínálkozik megoldás, ha éppen apartmanba megyünk, vagy olyan helyre, ahol nincs külön helység a tréningre. Íme néhány ötlet, hogyan dolgozzuk meg az izmainkat a vakáció alatt.

A nyaralás alatt nem az a cél, hogy tovább fejlődj, hogy életed legjobb formájába lendülj, sokkal inkább az, hogy ne puhán, leeresztve térj vissza a hétköznapokba. Az egy-két hetes szabadság alatt rövid, de a teljes testet megmozgató edzésekre van szükség, a bemelegítéstől számítva nem kell többnek lennie az egésznek, mint harminc-negyven perc. A lényeg, hogy minden főbb izomcsoporton menjünk végig, lehetőleg két-három sorozatban.

Mozgás után mosolygósabb lesz a nap a nyaralás alatt is Fotó: pixabay

Bicepsz: Miután súlyok nincsenek nálunk, a széket hívjuk segítségül. A karhajlítás az egyik legalapvetőbb gyakorlat, kellően magas ismétlésszám mellett alaposan be tud durranni a kar hajlító izomcsoportja.

Mellizom: A fekvőtámasz örök és elpusztíthatatlan, mint az Iron Maiden! Bárhol, bármikor végezhető, és annyi variációja van, hogy felsorolni is nehéz. Szűken, szélesen, egy kézzel, térdelve – mindenki megtalálja a saját magának megfelelőt.

Hátizom: Ezt viszonylag nehéz edzeni speciális gépek nélkül. Kevés az olyan szálláshely, ahol ajtófélfán lehet húzódzkodni, ráadásul olyan masszív ajtó kell hozzá, amely elbírja a súlyodat. Lehet próbálkozni egy olyan evezőgyakorlattal, amikor is a kilincsen átvetett törülközővel végezzük a gyakorlatot, de a magunk részéről ezt csak kifejezetten profiknak ajánljuk.

Tricepsz: Jó hír, hogy bármelyik szállodában vagy apartmanban akad egy masszív szék. Ezzel meg is vagyunk, kezdődhet a tricepsz edzése. A széken megtámaszkodva végzett tolódzkodások a legjobb karfeszítő-fejlesztő gyakorlatok közé tartoznak.

Hasizom: Na, itt még székre sincs szükség. Jó esetben adnak plusztörülközőt, amelyet leterítve a földre tréningezhetünk is. A hasizmot elég heti egyszer vagy kétszer megmozgatni, így nincs szükség arra, hogy minden reggel ezekkel a gyakorlatokkal indítsd a napot a vakáció alatt. Célravezető gyakorlat a hasprés, de a lábemelés is jól átmozgat, itt arra kell ügyelni, hogy a lábunkat ne hajlítsuk be, próbáljuk egyenes tartásban felemelni legalább derékszögig.

A gyakorlatok sorát hosszasan lehetne még sorolni, ám a fentebb említettek talán a legalapvetőbbek. Kitartás mindenkinek, és le a kalappal azok előtt, akik a nyaralás alatt is odafigyelnek az edzésre.

Forrás: www.csupasport.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva