likeBalaton.hu | 2023.01.06. 16:00
Mutatjuk, hol ellenőrizheted, hogy a kocsidra van-e érvényes autópálya-matrica
Elfelejtetted, hogy meddig érvényes az autópálya-matricád? Hogy vettél-e már a nagyihoz vezető útra, az adott megyére? Esetleg új kocsit vettél, és reménykedsz, hogy az előző tulaj vett rá matricát? Mutatjuk, hol ellenőrizheted az adatokat.

Ha online vásároltad az autópálya-matricát, akkor bármikor le tudod kérdezni, hogy van-e érvényes engedély a kocsidhoz rendelve. Persze, attól függően, hogy melyik szolgáltatónál vásároltad, más-más weboldalon kell érdeklődnöd. (Ha már arra sem emlékszel, hogy hol vásároltad, vagy csak reménykedsz, hogy az új kocsidhoz még tartozik érvényes matrica, akkor érdemes mindegyik szolgáltatónál leellenőrizni.)

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. viszonteladói hálózatában online vagy SMS-ben vásárolt matricákra vonatkozóan, a https://www.autopalyamatrica.hu/ervenyesseg-lekerdezes vagy a https://e-autopalyamatrica.hu/hu/ervenyesseg-lekerdezes oldalon lehet érdeklődni. Meg kell adni a jármű rendszámát és az e-mail címedet, ugyanis oda fogják küldeni az információt.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. nemzetiutdij.hu oldalán vagy viszonteladóinál, benzinkúton, újságosnál, … vásárolt e-matrica érvényességéről a ugyfel@nemzetiutdij.hu e-mail címen, vagy a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatán lehet érdeklődni.

Jó tudni, hogy a 2022-es megyei matricák érvényességi ideje 2023. január 31-ig tart.

 


Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva