likebalaton.hu | 2020.05.01. 06:00
Mutatjuk, mit zártak le a hosszú hétvégére a Balatonon
Bár hétfőtől enyhülnek a korlátozások, ezen a hétvégén még sok helyen zárva lesznek a balatoni strandok, sétányok. Mutatjuk a hosszú hétvégére vonatkozó balatoni szabályokat! (Frissítjük!)

Siófok

Siófokon lezárják a Hajóállomást, a Hajóállomás parkolóját, a Rózsakertet, a Krúdy sétány északi (Balaton felőli) és a Petőfi sétány északi (Balaton felőli) végét. A Jókai parkot lehet használni.
Forgalmirend-változás: egyirányú lesz a Mártírok útja a Batthyány utcai kereszteződéstől, illetve a Petőfi sétány.
Maszk viselése kötelező a közterületeken és a tömegközlekedésben.
Kormányrendelet szerint május 1-3. között a virágboltok korlátozás nélkül nyitva lehetnek és a teljes nyitva tartási időben megengedett a tartózkodás és vásárlás.

Lezárás a siófoki hajóállomásnál koronavírus idején (Fotó: Krausz Andrea)

 

Zamárdi

Zamárdi teljes közigazgatási területén (utcák, parkok, közparkok, valamint a kereskedelmi és szolgáltató egységekben) május 1., péntek 00.00 órától, május 3. vasárnap 24.00 óráig mindenki, tehát a gyerekek számára is köztelező az egészségügyi maszk, vagy orrot és arcot egyidejűleg eltakaró kendő, sál viselése még a szabadidős tevékenységek közben is. Elmulasztása esetén 200 ezer forintig terjedő bírság szabható ki.

Szántód

Szántód község közigazgatási területén lévő kereskedelmi és vendéglátó üzlethelyiségben, gyógyszertárban, drogériákban, postán, dohányboltban, műszaki boltokban, benzinkútnál, önkormányzati hivatalban továbbra is kötelező egészségügyi maszk – annak hiányában a rendeltetését betöltő más textil (orrot, arcot takaró sál, kendő) – használata. A rendelet megszegése esetén 200 ezer forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki.

Szántód (Fotó: Krausz Andrea)

 

Balatonföldvár

Balatonföldváron május 3-ig hatályban maradnak a koronavírus- járvány miatt elrendelt országos kijárási korlátozás szabályai. A mostani hétvégén is a PARKOLÓK, STRANDOK ZÁRVA maradnak! A szabályok betartását a közterület-felügyelők a rendőrséggel együtt ellenőrzik. A város közigazgatási területén működő ÜZLETEK hétvégi nyitva tartása az önkormányzat részéről nem kerül korlátozásra.

Balatonszárszó

Május 1-je 12 órától lép hatályba és május 3. 24 óráig van érvényben Balatonszárszó alábbi határozata, amiben több lezárásra is felhívják a figyelmet:

Balatonöszöd

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Balatonszemes

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Balatonlelle

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Balatonboglár

Balatonbogláron nem lesznek lezárások, de a korlátozó intézkedések vasárnap éjfélig még életben maradnak, így a közterületen való tartózkodás csak a rendeletben foglalt valamelyik nyomós indokkal lehetséges, kérik ennek betartását.

Fonyód

Fonyódon május elsején senki ne menjen a kikötőbe, hiszen nem lesz hajóközlekedés Badacsonyba! (A koronavírus járvány következtében kialakult egészségügyi veszélyhelyzetre való tekintettel április és május hónapban a személyhajózási szolgáltatások szünetelnek.)
A strandok jelenleg közterületek, ezért Fonyódon a veszélyhelyzet visszavonásáig nem kerülnek ki a lejárók.
Kérnek mindenkit a maszkok (és lehetőség szerint gumikesztyű) viselésére közterületen, illetve kereskedelmi egységek zárt tereiben!

Fonyódról nem lehet áthajózni Badacsonyba május 1-jén (Fotó: Posza Róbert)

 

Balatonfenyves

Balatonfenyvesen nem oldják fel ezen a hétvégén sem a korlátozásokat. Lezárják a Balatonfenyvesi Központi strandot, a kikötő keleti mólószárat, a Fenyves-alsói strandot és a Csalogány strandot. A lezárt területekre belépni és ott tartózkodni tilos.

Lezárt szabadstrand Balatonfenyvesen (Fotó: MTI/Varga György)

 

Balatonmáriafürdő

Balatonmáriafürdőn nem vezetnek be a hosszú hétvégére korlátozásokat.

Balatonkeresztúr

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Balatonberény

Balatonberényben ezen a hétvégén is érvényben maradnak az április 19-én meghozott korlátozások.

 

Balatonszentgyörgy

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Hévíz

Hévíz ezen a hétvégén is zárva tart. Az üzletek nincsenek nyitva, a tóra nem lehet bemenni, a tó körüli sétány is hermetikusan le van zárva.

Keszthely

A hosszú hétvégén is tilos lesz a Balaton-parton sétálni, zárva vannak a strandok és a játszóterek valamint a városban található múzeumok is.

Gyenesdiás

A Balaton-part mindkét strandja zárva, ezek most munkaterületek, füvesítés és felújítás zajlik, csak a kivitelezők lehetnek a helyszínen, a strandi játszóterek is leszalagozásra kerültek, használni pedig tilos ezeket. A Nagymező Kirándulóközpont játszótéri elemei sem üzemelnek.

Vonyarcvashegy

A településen a járványveszély miatt a játszóterek és a strand sem látogatható.

Balatongyörök

A járványügyi helyzetre való tekintettel a balatongyöröki községi strand 2020. április 10. naptól határozatlan ideig bezárásra került.

Balatonederics

A kijárási korlátozás miatt a település strandja zárva tart.

Közös sajtóközleményt adtak ki a Badacsony környéki települések. Szigliget, Nemesgulács, Badacsonytördemic, Badacsonytomaj, Ábrahámhegy és Balatonrendes azt kéri, hogy a hosszú hétvégén a településeken ingatlannal nem rendelkező kirándulók ne látogassanak el hozzájuk, minden turisztikai célpont zárva lesz.

Vigyázzanak Magukra! Vigyázzunk egymásra! ?❤️ #maradjotthon ?❤️

Közzétette: Badacsonytomaj Város Önkormányzat Képviselő-testülete – 2020. április 28., kedd

Kővágóörs

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Révfülöp

Szigorú intézkedéseket hozott a polgármester, itt olvasható:

Közzétette: Révfülöpi Hírek Események – 2020. április 30., csütörtök

Balatonszepezd

Dr. Bocskov Petrov Jordán polgármester közleménye, ami még érvényben van jelenleg is:
„Tájékoztatjuk a lakosságot, ingatlan tulajdonosokat, hogy önkormányzatunk továbbra is zárva tartja községünk strandjait, játszó tereit, a labdarúgó pályát.
Fentieken túl továbbra sem látogatható a Közösségi Ház és a könyvtár sem!

A sátorverés, kempingezés általános tilalma szintén érvényben van Balatonszepezd egész területén!

Bár községünket nem zártuk le az ide látogatók elől, kifejezetten kérjük, hogy azt csak nyomós indokkal tegyék és itt tartózkodásuk idején tartsák be a kormány és az operatív törzs kijárásra vonatkozó rendelkezéseit!
Közterületen csak a bevásárlások, gyógyszerbeszerzések lebonyolítása miatt tartózkodjanak maszkot, kesztyűt viselve!
Az egyéni sporttevékenység a megfelelő védőtávolság betartása mellett engedélyezett. Fentiek betartását a Polgárőrség és a Rendőrség fokozottan ellenőrzi!”

Zánka

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Balatonakali

Továbbra is zárva a Községi strand és Balatonakali közigazgatási területén a lakosság ellátását szolgáló üzletekbe (élelmiszer, gazda-, autós bolt, posta stb.) maszkban, ennek hiányában annak rendeltetését, funkcióját betöltő egyéb textil (pl. sál) igénybevételével lehet belépni és ott tartózkodni. Az üzletekbe történő bejutás és ott tartózkodás során egymástól a legalább 1,5 méteres távolságot meg kell tartani!

Balatonudvari

Szabó László polgármester határozata visszavonásig érvényes, mely szerint az önkormányzati tulajdonú Balatonudvari és Fövenyesi Fizető Strandok lezárását 2020. április 14-e 12.00 órától visszavonásig meghosszabbítják. A strandra ezen időszakban – az önkormányzati dolgozókon; az ott folyó kivitelezésben érintett munkavállalókon és a strandi felépítményekre érvényes szerződéssel rendelkezőkön kívül – senki nem mehet be!

A polgármester elrendelte azt is, hogy a Fövenyesi móló területén egyidejűleg összesen 8 fő tartózkodhat kizárólag horgászás céljából. A horgászok egymástól minimum 10 méter távolságot kötelesek tartani.
Amennyiben a 8 főt eléri a horgászok létszáma, a területre senki nem mehet be addig, amíg a létszám nem csökken a megengedett fő alá. A korlátozás időtartama: 2020. április 14-e 12.00 órától visszavonásig tart.

Örvényes

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Tihany

Május 4-ig a település központjában lévő parkolókat továbbra is lezárják. Tósoki Imre polgármester ezt kéri: “Az itt élők egészségének védelmében kérjük a túrázni vágyókat, hogy vegyék komolyan a járvány elleni védekezést, és sétáljanak lakóhelyükön, annak környékén. Ne sodorják saját magukat és másokat veszélybe. Tartsák be a kijárási korlátozásokat! ”

Tihanyban is üresek a sétányok (Fotó: Veol.hu)

 

Balatonfüred

Továbbra is érvényben marad a forgalomkorlátozás Balatonfüreden, a Balaton-parti városrészben, több utcába csak a célforgalmi behajtás engedélyezett, zárva tartanak a frekventált parkolók és nem lehet használni a játszótereket sem.
Le vannak zárva a város 71-es főút alatti nagy parkolói. Nem lehet megállni a Huray utcai-, a Borsos Miklós utcai-, az Esterházy- illetve a Kisfaludy strandi parkolókban illetve a Zákonyi úti mélygarázsban.
Tilos a behajtás a Jókai utcába, a Kerek templomtól a Süllő utcáig van zárva az út, ugyanez vonatkozik a Táncsics és a Szabadság utcákra is – ezekben az utcákban csak a célforgalom megengedett.
Zárva az Esterházy strand, viszont a Kisfaludy strandon, az egészségügyi szabályok betartása mellett, már szabad a sétálás. Bóka István a város polgármestere, mindenkit arra kér, hogy az eddigiekhez hasonlóan, a hosszú hétvégén is tartsák be a korlátozásokat.

Csopak

A csopaki strandot lezárják a hosszú hétvégére.

Paloznak

A Paloznaki Önkormányzat továbbra sem tartja indokoltnak szigorító intézkedéseket életbe léptetni a hétvégén Paloznakon. Elvárják azonban a kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletben foglaltak betartását.

Alsóörs

Hebling Zsolt polgármester a korábban meghozott döntéseket május 1-3. között is fenntartja:

1./ Szombatonként, vasárnaponként és munkaszüneti napon a Községi Strandot lezárom, annak látogatását megtiltom.
2./ Szombatonként, vasárnaponként és munkaszüneti napon a Sirály parkolót lezárom, ezen időszakban tilos a parkolás és várakozás.
3./ A Református Templom alatti parkolót lezárom.
4./ A Somlyó hegyi kilátót és a Csere hegyi kilátót bezárom, tilos a látogatásuk.
5./ A Somlyó hegyi kilátó alatti és Merse parki tűzgyújtó helyeken tilos a tűzgyújtás.
6./ A vendéglátó és kereskedelmi egységek előtt asztalok kihelyezését megtiltom.
7./ Az ABC áruháznál fokozottan ügyeljenek a védekezési szabályok betartására, illetve kérem, maszkban vásároljanak a faluközpontban
és a parton található üzletek eladótereiben.
Nagyon kérünk mindenkit, akik nem rendelkeznek ingatlannal községünkben, ne most keressék fel településünket, hogy majd, amikor túl leszünk a válságon, újra hirdethessük: Alsóörs vár, marasztal, visszavár! De ez most nem érvényes, mindannyiunk érdekében.

Eplény

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Veszprém

A hosszú hétvégére szóló szigorúbb kijárási szabályok pénteken 9 órától május 3-án, vasárnap éjfélig vannak érvényben. Eszerint tilos kilátogatni a Benedek-hegyre és a Kálvária-dombra. A rendelet szerint kizárólag „a területen való megszakítás nélküli áthaladás, vagy az érintett területen lévő épületbe való bejutás, továbbá annak elhagyása miatt” lehet járni a Kossuth Lajos utcán és a környező belvárosi tereken, utcákban. Ez a szabály vonatkozik többek között a Kolostorok és kertek területére, a Barátság parkra, az egykori püspöki pihenő területére, a Szabadság, az Óváros és a Megyeház térre, a Színházkertre, a Szerelem-szigetre, az Erzsébet ligetre, a Vár és a Rákóczi Ferenc utcára. Vagyis a járványügyi szabályok betartásával látogathatók a közparkok áthaladás, séta és sportolás céljából.
Továbbra is tilos azonban a játszóterek, a köztéri sportparkok és a padok használata. A dohányboltokban egyszerre csak egy vásárló tartózkodhat. A dohányboltok, az elvitelre árusító vendéglátó egységek és minden üzlethelyiség előtti várakozás csak az egyesével és egymástól legalább két méter távolság megtartásával lehetséges.

Balatonalmádi város közösségi oldalán tette közzé, hogy a május 1-i hosszú hétvégére ismét lezárják a közterületeket.

Tisztelt Almádiak és Almádit kedvelők!Új rendelet lépett ma életbe a Kormányhivatallal történt egyeztetés nyomán. A…

Közzétette: Balatonalmádi Város – 2020. április 26., vasárnap

Balatonfűzfő

Érvényben marad a korábban kiadott rendelkezés: a Fövenyfürdői Strandot és a Fövenyfürdői Strand parkolóját, a Tobruki Strandot és a Tobruki Strand parkolóját, a közterületen lévő játszótéri eszközöket, a Parti sétány részét képező panoráma kilátó pontot lezárták.

Balatonkenese

Jurcsó János polgármester közleménye ezen a hétvégén is érvényes:

“1., Kérjük a város területén tartózkodókat, hogy a közterületeken és a közösségi használatú zárt terekben (üzletek, gyógyszertárak, stb.) viseljenek szájmaszkot.

2., Zárva vannak az alábbi területek:

– Strand tér: Vadkacsa étteremtől a Sorompó büféig terjedő szakasz;
– Nádas csárda előtti parkoló;
– Parti sétány parkoló része (büfésor melletti parkolók);
– Fő utcai elárusító hely;
– Soós-hegyi kilátó;
– zárva vannak továbbá a város közigazgatási területén található strandok, továbbá tilos a sportparkok és a játszóterek használata.

3., A Széchenyi Park előtti vízterületen fürödni, strandolni tilos, horgászni este 20:00 óra és reggel 06:00 óra között tilos.

4., A Parti sétány előtti vízterületen fürödni, strandolni tilos, horgászni a térburkolattal ellátott területen tilos, a Parti sétány térburkolat nélküli területén este 20:00 óra és reggel 06:00 óra között horgászni tilos.

5., A városi tulajdonban álló közparkokban és zöldterületeken (például: Széchenyi Park, Parti sétány zöldterülete, Bakó liget, Béri Balogh Ádám tér zöldterülete stb.) napozni, piknikelni, alkoholt fogyasztani, kutyát póráz nélkül sétáltatni tilos.

6., Balatonkenese Város közigazgatási területén bármilyen eredetű hulladékot – ide értve az avart és a kerti hulladékot is – égetni tilos. Az avar és kerti hulladékok kezelése – a levegőminőség veszélyeztetésének kizárása érdekében és a szerves anyag tartalom hasznosítása céljából – az alábbi módon ajánlott:
a) komposztálással,
b) beszántással/beásással a keletkezés helyén vagy
c) szelektív hulladékgyűjtés útján.

7., A közterületek és a bankjegykiadó automaták fertőtlenítése naponta történik.

8., A 70. életévüket betöltött személyek ellátását az önkormányzat folyamatosan biztosítja igény szerint.

Ha betartjuk az előírásokat, azzal mindannyian hozzájárulunk ahhoz, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a járványveszélyt Balatonkenesén, és megőrizzük szeretett városunk biztonságát, békéjét, családias légkörét.
Köszönjük mindenkinek az együttműködést!”

Balatonvilágos

Egyelőre nem adtak ki közleményt.

Nyitókép: MTI/Varga György

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva