2019.09.05. 04:12
Nagy mumus a lomtalanítás. Vagy mégsem?
Hirdetés - A fogyasztói társadalom egyik átka a hihetetlen mértékű lom, amit felhalmozunk. Évente egyszer a város ingyenesen segít megszabadulni a nemkívánt holmiktól, de nem kell ezt kivárnunk, van segítség.

A lomtalanítás hasznos, de igen kellemetlen két napja minden városban évente egyszer elérkezik. Ekkor a háztartásokban felgyülemlett, már haszontalannak ítélt lomok elárasztják az utcákat. Nyomukban szerencsevadászok és hivatásos lomgyűjtők hada járja a várost, hogy a kidobott holmik közt kincseket találjanak. A szemét alól előkerülnek ilyenkor kitömött baglyok, leszanált fotelek, fületlen lábasok és még sok meglepetés. Izgalmas néhány nap ez, de általában egy héttel a lomtalanítás után már kerülgetünk olyan holmikat, amiktől jobb lett volna szabadulni, de egy évig újra együtt kell vele élünk.

Aztán vannak olyan helyzetek, amikor nem az éves aktuális nagytakarítás része lesz a lomtalanítás. Előfordul néha az a szomorú helyzet, hogy valaki elhunyt a családban és a hátrahagyott lakást és ingóságokat fel kell számolni. Ha a közelben élt az elhunyt, kicsit könnyebb a helyzet, hiszen nem kell messzire utazni, hogy átnézzük a hagyatékot. Ugyanakkor érzelmileg igen megterhelő egyenként kézbe venni azokat a tárgyakat, amiket nemrég még eltávozott szerettünk használt. Még nehezebb a dolgunk, ha távolban élő rokon távozott és néhány hétre oda kellene költöznünk, hogy hátrahagyott dolgait átnézzük.

Létezik azonban egy kevéssé ismert, ám annál hasznosabb szolgáltatás, ami ezekben a helyzetekben nagy segítségünkre tud lenni. Vannak lomtalanítással foglalkozó profi cégek, amik leveszik a vállunkról ezeket a terheket.

Ezek a vállalatok szakszerű módon kezelik a felgyülemlett holmik kezelését. Mikor felvesszük a kapcsolatot a céggel, megadhatjuk, hogy milyen szempontok alapján szortírozzák az ingóságokat, mi az, amit meg szeretnénk tartani (például a könyveket, vagy festményeket, vagy akár konyhafelszerelést) és mi legyen a még hasznosítható holmikkal, például a ruhákkal, vagy bútorokkal. Ezeket kérhetjük, hogy vigyék el adományként valamilyen szervezetnek vagy adományboltnak. Mikor ezeket kiszűrték, elvégzik a használhatatlan holmik selejtezését és elszállítását is, hogy a hátrahagyott lakást teljesen üresen tudják átadni egy esetleges értékesítőnek.

A kiválogatott és megtartani kívánt holmik házhozszállításához költöztetést vehetünk igénybe, így egy teljes körű szolgáltatás keretében a cég elvégzi helyettünk a munka nehezét. Az érzelmi terhek mellett így nem kell még a logisztikai problémákkal is szembenéznünk, ami nagy segítség lehet egy szomorú családi veszteség esetén.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva