2019.10.01. 12:00
Nagy sikert aratott a Petőfi Színház előadása Balatonfűzfőn
Először ad elő színdarabokat a Veszprémi Petőfi Színház Balatonfűzfőn. A Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében először a Jövőre veled, ugyanitt első részét mutatták be, a szépszámú közönség előtt, akik szűnni nem akaró vastapssal hálálták meg a színvonalas előadást.

Oberfrank Pál, a teátrum igazgatója megtisztelőnek érezte, hogy köszöntheti a balatonfűzfői közönséget. Beszédében kiemelte, igyekeztek úgy összeállítani az őszi programsorozatot, hogy az változatos legyen, lehetőség szerint mindenkit megszólítson. A Veszprémi Petőfi Színház számára fontos, hogy a nézők ne csak a megyeszékhelyen, hanem vidéki városokban, településeken is láthassák előadásaikat – írja a sonline.hu.

Marton Béla polgármester örömét fejezte ki, hogy sokan váltottak bérletet, jegyet az őszi színdarabokra. Beszédében kiemelte, hogy gyerekkorában nagy hatással volt rá a Veszprémi Petőfi Színház, többször ellátogatott a teátrumba, a vonzalom megmaradt a mai napig. Ezért is örül annak, hogy az önkormányzat támogatásával, ilyen neves színház ad elő ősszel Balatonfűzfőn változatos, színvonalas színdarabokat.

De hogy miről is szól maga az előadás? Doris – akit Váradi Eszter Sára alakított – 24 éves, boldog házasságban élő asszony, a kaliforniai Oaklandben él. George (Keller János) 27 éves, nős könyvelő, New Jerseyből. A férfi és a nő véletlenül fut össze egy kaliforniai tengerparti fogadóban, ahova Doris egy vallási közösséggel, míg George egy üzleti partnerével érkezik. Találkozásuk másnapján arra ébrednek, hogy egymás karjaiban töltötték az éjszakát. Mindkettejükkel először fordult ez elő, ám ettől a pillanattól fogva nem utoljára. Különös szerelmi kapcsolat kezdődik kettejük között, melynek lényege, hogy évente egyszer, ugyanabban az időpontban, ugyanott, egy kellemes hétvégét töltenek együtt, s azután mindketten mennek a dolgukra. A darabban komikus és drámai jelenetek egyaránt megjelentek, bemutatva egy szerelmespár különös kapcsolatát. De vajon meddig mehet ez így? Erre lehetőség lesz választ kapnunk a második részben, melyet a tervek között tavasszal bemutatna a Veszprémi Petőfi Színház a művelődési központban.

Addig viszont minden érdeklődőt várnak a szervezők a következő darabra, mely október 15-én este hat órakor lesz Hamu és gyémánt címmel, egy Cserháti Zsuzsa emlékelőadás.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva