2019.08.08. 11:00
Napelem tölti a boglári fürdőzők mobiljait
Internetezni és telefont tölteni is lehet öt boglári szabadstrandon.

A településen nemrég fejeződött a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott, több mint négyszáz millió forintos beruházás, melynek keretében mind a hat regisztrált szabadstrand megújulhatott. A Platán és a Jankovich-telepi strandra száz-száz millió forintot fordítottak, a Kodály, a Fiumei, a Sziget és a Bólya közi strandra pedig ötven-ötven millió jutott.

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere elmondta: több ezer négyzetméternyi térkövet raktak le a strandokon, kicserélték a padokat, öltözőparavánokat és térvilágítást építettek, valamint száz fát is elültettek. Emellett gumi és homok borítású sportpályákat létesítettek, a vízi lépcsőket gyerekbarátra cserélték, ötven millió forintból pedig új játékokat helyeztek ki.

– Az okospad a legnépszerűbb fejlesztés – mondta Mészáros Miklós. – Nagyon sokan veszik igénybe a szolgáltatást, amit napelemmel üzemeltetünk, így teljesen önfenntartó. Az édesanyák körében a baba-mama szobák nagyon kedveltek, ezeket régi épületekben alakítottuk ki.

Négy helyszínen úgynevezett lidó strandot építettünk, ezeket feltöltöttük balatoni homokkal és körbekerítettük kövekkel. A gyerekek nagyon élvezik, ami számunkra is öröm, hiszen a fejlesztések mind a családbarát szolgáltatásaink színvonalát erősítik – fogalmazott Balatonboglár polgármestere. Mészáros Miklós hozzátette: néhány apróbb simítás kivételével befejezték a felújítást, ősszel azonban még füvesítenek majd.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva