Szaniszló Hajnalka | 2020.04.15. 18:05
Napi pozitív gondolat #9 - Berkes Olivér
NEKED IS VAN RÁ KÉT PERCED. Napi pozitív gondolat című sorozatunkban megszólaltatunk egy-egy ismert előadót, zenészt, a Balaton szempontjából releváns személyiséget, aki szorosan kapcsolódik hozzá, aki a szerelmese a tónak. Érzések, hangulatok, egy kis energia a mai naphoz. Ma Berkes Olivért kérdeztük.

– Nagyon jól viseljük a karantént. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a legjobbkor találkoztunk a párommal, még a vírus megjelenése előtt, így a friss kapcsolatunkat csak megerősíti a folyamatos együttlét. Jelenleg már több, mint 2 hete itthon vagyunk, minimális kimozdulással. Az ételeket, italokat online rendeljük, és komolyan vesszük a fertőtlenítést is. A családunkat sajnos ritkán látjuk. Amennyiben valamire szükség van, én intézem a család dolgait, mert nem szeretném sem édesanyámat, édesapámat és a terhes nővéremet sem kitenni minimális veszélynek sem, de egyelőre jól működik ez a felállás.

A párom és én is inkább szentimentális emberek vagyunk, akik sokat foglalkoznak a lelkük ápolásával és nagyon jól viseljük a “csendet”, ami most hatványozottan igaz erre az időszakra. Rengeteget beszélgetünk, esténként kellemesen borozgatunk, és a kutyákkal játszunk. Sok év után újra Playstation-ön játszom, ami a páromé és eddig inkább ő győz a játékokban, de egyszer majd úgyis visszavágok. Most bőven van időm gyakorolni.

Mindemellett új dalokat írok, kettőt már ezek közül nagyjából véglegesítettem, de ma is érkezett egy újabb megkeresés, aminek nagyon örülök. Holnap el is kezdem kidolgozni, úgyhogy nem üresek a napok szerencsére. Igyekszem aktív maradni a social media felületeken is, több élő bejelentkezéssel és a mindennapjaim egy-egy apró részletének megosztásával.

 

 

Egy, számomra nagyon fontos ügy mellé is beálltam sok munkatársammal egyetemben, ez pedig a Heim Pál Gyermekkórház segítése, ahol a koronavírusos gyerekeket látják el. Ez lett Közép-Magyarország egyetlen koronavírusos gyerekeket befogadó kórháza, és miután évek óta igyekszem segíteni az itt dolgozókat, ez most sincs másképp. Örülnék, ha minél többen segítenének és részt vennének ebben a megmozdulásban.

Véleményem szerint kettéoszlik Magyarország jelenleg ebben a helyzetben. Vannak akik komolyan veszik, de a többség sajnos nem. Úgy tűnik, hogy szabadságként, “nyári szünetként” fogják fel az emberek ezt az időszakot és ezért a játszóterek és az utcák is tele vannak családokkal, amivel én nagyon nem értek egyet. Abban is különböznek az emberek, hogy vannak, akik tüntetnek az otthonlét ellen, rengeteg okból kifolyólag, és vannak, akik elfogadják és nem panaszkodnak.
Mi az utóbbi csoportba tartozunk a párommal. Szeretjük egymást, rend van a lelkünkben és észrevesszük – amúgy is – az apró dolgokban a szépet. Mint például egy finoman elkészített vacsorában, egymás szemében, a tavaszias levegőben, vagy csak a puszta csendben, ami esténként bámulatosan halk tud mostanában lenni, így hogy kevesebb lett az autó az utakon.

Egy szó mint száz, mi remekül megvagyunk itthon és várjuk a napi fejleményeket. Várom, hogy a családdal ismét átölelhessük egymást és hogy minél hamarabb koncertezhessek!– osztotta meg velünk gondolatait Olivér.

A sorozat további részeit itt tudod elolvasni.

Nyitókép: Berkes Olivér hivatalos
Készítette: Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva