likeBalaton.hu | 2022.05.02. 12:00
Különleges balatoni éjszaka - vonatút a tó körül
Utazás a naplementben, magyaros ízek, kényelem - ez vár azokra, akik részt vesznek a MÁV éjszakai élményutazásán.

Álomvonat. Így mutatja be a MÁV a járművet és az utazást, melyre május elején invitálja az utasokat.
Nosztalgia és modernitás övöződik a járművön, hiszen a sokak számára kellemes emlékeket idéző étkezőkocsi is része a vonatnak. Mégpedig egy teljesen felújított – a német, DWA gyárban készült – bisztrókocsi, melyet azok láthatnak először megújulva, akik részt vesznek az éjszakai élményutazáson.

Az utasok május első szombatján Budapesten, a Déli pályaudvaron szállhatnak fel a vonatra. Indulás után fél órával már kínálja is a vonat személyzete a vacsorát. Magyaros ízek közül választhatnak az utasok: többek között paprikás csirke, kacsacomb, lecsós sertésszelet, marhapörkölt szerepel a kínálatban.
A vacsora ideje alatt a vonat a Balaton déli partján halad, az utasok a naplementében gyönyörködve hódolhatnak a gasztronómiai élvezeteknek.

Este negyed tíz körül a vonat Keszthelyre érkezik, s itt két órás szabadidőt biztosítanak az utasoknak. A Balaton-parti sétányon kellemes lehet az esti andalgás, de ez az idő arra is elegendő, hogy a belvárost és esti fényeit felfedezzék az utasok, hiszen a vasútállomástól a Sétálóutcáig negyed órás kellemes sétával el lehet jutni.

Visszatértve a vonatra ismét be lehet ülni az étkezőkocsiba, mely az egész út alatt nyitva tart, vagy nyugovóra lehet térni a hálókocsiban. A vonat része egyébként két új arculatos CAF (ez egy spanyol gyártó) kocsi is.

Az éjszaka folyamán a vonat Keszthelyről a Balatonszentgyörgy – Nagykanizsa – Zalaszentiván – Ukk útvonalon halad, majd hajnali hat órakor ér Tapolcára. Itt a meleg vagy hideg reggeli elfogyasztása után a MÁV az utasokat interaktív kincskereső játékra invitálja, mellyel a város nevezetességeit lehet felfedezni.
Az ebédet már ismét a vonaton fogyaszthatják el az utasok, akik az északi part tájait megcsodálva juthatnak vissza a fővárosba.

A részletes programot itt találod

forrás: mav.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva