Szaniszló Hajnalka | 2021.10.21. 08:00
Napos, hűvös balatoni hétvége, csordultig programokkal
Hétvégi balatoni programajánló: napsütés is bőven lesz a hétvégén, s bár hűl a levegő, tökéletes arra, hogy a Balatonnál töltsük.

Időjárás a hétvégén

Szombat
Október 23-án, nemzeti ünnepünk napján a többfelé viharos északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, csak futó zápor érkezhet.

9 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet, erős lehűlés várható.

Vasárnap
Reggel párás, napközben derűs, gyengén felhős idő ígérkezik.

Csapadék nem várható. Reggel 2, délután 12 fok körül valószínű a hőmérséklet.

A fotó után mutatjuk a hétvégi balatoni programokat!

Fotó: Freepik

 

Október 23., szombat

Zalai egészségnap Hévízen

Sport, salsa, egészséges ételek, lelki tippek és stresszoldás is vár a hévízi piacon rendezett egész napos ingyenes fesztiválon.

III. Balaton-felvidéki őszi bringatúra, Balatonfüred

Fedezd fel bringával a Balaton-felvidék csodás őszi tájait. A Balaton-felvidéki bringatúra azoknak szól, akik gyönyörű természeti környezetben, biztonságos jelzett utakon szeretnék élvezni a kerékpározás nyújtotta szabadság érzését. A szervezők célja, hogy minden évszakban szervezzenek egy nagyszabású bringa túrát, melyen minden résztvevő felejthetetlen élményekben részesül.

Becehegyi Bortúra – Ősszel is Balaton, Balatongyörök

Véget ért a szüret, a szőlő már a hordóban várja, hogy folyékony arannyá váljon, a gazdák pedig újra kinyitják a pincéket Balatongyörökön.

Holdfénytúra a Badacsonyon, Badacsonytomaj

Ismét egy holdfénytúra, friss színek, illatok, fantasztikus élmények fogadnak az alkonyi, esti hegyen. Nincs felemelőbb érzés, mint egy csillagfényes estét a Badacsony tetején tölteni.

Október 24., vasárnap

Jótékonysági futás a koraszülöttekért, Keszthely

A 66 km-es távon futhatsz egyedül vagy csapatban, a nevezéseddel a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványt támogatod. Nemcsak sportolsz, egy nemes ügyet is segítesz. Itt a helyed.

Ősz a Malomban – tematikus gyógynövény napok, Gyenesdiás

Csodás őszi kincsekkel ismerkedhetsz meg: megtudhatod melyik gyógynövény mire való, miből, mit és hogyan lehet elkészíteni, meg is kóstolhatod a csipkebogyóból, galagonyából és kökényből készített finomságokat.

Kiskalász Zenekar: Nyuszimotor – lemezbemutató koncert, Veszprém

2021 októberében jelenik meg a Kiskalász zenekar hatodik albuma, Nyuszimotor címmel, amelynek bemutatóját a veszprémi Hangvillában tartják.

 

Egész hétvégén látogatható programok

MiniSüllő Gasztronapok, Szigliget október 22-24.

Nem múlhat el az októberi hosszú hétvége Szigligeten süllő nélkül. Idén a strand helyett a Várudvar ad helyszínt egy kisebb fesztiválnak, ahol minden a kedvenc halunk körül mozog.

Fotó: Mihály Szilvia

 

Családi hétvégék Keszthelyen, október 23-24.

Kicsiknek és nagyoknak is izgalmas programkavalkáddal készülnek az őszi szezonban Keszthely Fő terén. Koncertek, játszóház és helyi finomságok várják a vendégeket.

Kortárs Balaton kiállítás, Badacsonytomaj, október 24-ig

A kortárs művek újra a Hableányba költöznek: a Pintér Galéria elhozza nektek és nekünk a legizgalmasabb válogatást, melyeknek jó része kötődik a Balatonhoz, az őszhöz a szürethez és a szerelemhez.

Jubileumi Balatoni Kisgrafikai Biennálé, Keszthely, november 30-ig

A Balatoni Múzeum Kisgrafikai Gyűjteménye a mai napig őrzi azt a többezer darab könyvjegyet, amelyeket dr. Poór Ferenc ajándékozott intézménynek.

XI. MŰSZAK kiállítás, Keszthely, december 31-ig

Emlékezés – ezt a tematikát járja körül az idei évben tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő MŰSZAK tárlata, mely a Takács Ferdinánd és Takács-Szencz Lívia művészházaspár által szervezett, cserszegtomaji „Kulturális Piknik” művészi terméseit mutatja be

Országos Kerámia és Gobelin Biennále, Keszthely, december 31-ig

A professzionális gobelin és keramikusművészektől idén „Hal, Halászat” témában várja a szakmai zsűri az alkotásokat. Az 1997-ben indult kiállítás-sorozat a római korban itt élők kultúráját, hétköznapjait és ünnepeit kívánta a művészet valóságértelmezésével gazdagítva bemutatni, lehetőséget adva a művészeknek tág asszociációkra. A 2021-es tárlaton a textil és kerámia művek ismét együtt szerepelve reprezentálhatják művészetünk harmonikus sokszínűségét.

Legó kiállítás Tihanyban, december 31-ig

Vasúti közlekedés, űrjelenet, tengerparti nyaralás és a Mikulás birodalma. Ez csak néhány érdekesség, amelyet a tihanyi legókiállításon csodálhatsz meg.

Lego kiállítás Tihanyban
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Balatonfüred 50 – Kiállítás, Balatonfüred, 2022. január 9.-ig

Képes történetek Balatonfüred várossá válásának első évtizedeiből. A kiállítás 2022. január 9-ig látogatható a Vaszary Galériában.

Mese Mítosz História – kiállítás, Balatonfüred, január 9-ig

A Mese Mítosz História – Archaizálás és mágikus realizmus az 1960-70-es évek magyar művészetében című kiállítás megtekinthető a balatonfüredi Vaszary Galériában 2021. augusztus 21. és 2022. január 9. között. A kiállítás a Kádár-kor magyar művészetének egy eddig kevéssé feltárt és méltányolt szeletét mutatja be.

Az élet vize, a pálinka története kiállítás, Keszthely, 2021. március 19-ig

A kiállítás során a múltból, a népi gyógyászat hagyományaiból indulnak, és végigjárhatod, hogyan változott a pálinka szerepe az életünkben. Pálinkakóstolókat, előadásokat, rendezvénysorozatokat is szerveznek.

 

 

Nyitókép: Freepik
Időjárásjelentés forrása: koponyeg.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva