III. Balaton-felvidéki Őszi Bringa Túra
Helyszín Balatonfüred, Horváth Mihály utca
Időpont
Fedezd fel bringával a Balaton-felvidék csodás őszi tájait!

A Balaton–felvidéki bringatúra azoknak „szól”, akik gyönyörű természeti környezetben, biztonságos jelzett utakon szeretnék élvezni a kerékpározás nyújtotta szabadság érzését. A szervezők célja, hogy minden évszakban szervezzenek egy nagyszabású bringa túrát, melyen minden résztvevő felejthetetlen élményekben részesül.
Az Őszi Bringa Túrával a Balaton–felvidék fantasztikus kerékpáros túra lehetőségeinek egyik kiváló útvonalát szeretnék bemutatni, mely végig aszfalton halad, vagy bringaúton, vagy kis forgalmú közúton.

A Túraközpont, rajt helyszín:
Balatonfüreden a Szabadidő Központban

A táv 65 km 610 m szintemelkedéssel. Bármilyen több fokozatú, váltós, jó műszaki állapotban lévő kerékpárral teljesíthető.

Az útvonal 10 észak balatoni települést érint: Balatonfüred, Aszófő, Pécsely, Tótvázsony, Nemesvámos, Veszprém, Szentkirályszabadja, Balatonalmádi, Káptalanfüred, Alsóörs, Csopak.
Az esemény napján reggel 8 és 10 óra között lehet felvenni a rajtszámot vagy lehetőség van helyszíni nevezésre a Túra Központban (Balaton Szabadidő és Konferencia Központ, Balatonfüred).
A Túrázók 10 órakor indulnak a Túra Központból, rendőri felvezetéssel Minden regisztrált résztvevő rajtszámot kap, a túrán csak így lehet elindulni. A túrán mindenki saját felelősséggel indul, és kötelezően be kell tartani a KRESZ előírásait!
Az útvonalat kitáblázzák és az útkereszteződésekben helyi polgárőrök és szükség szerint a rendőrség biztosítja a biztonságos áthaladást. Az útvonalon 2 pihenő – frissítő állomás lesz a településeken, ahol meleg teát, banánt, nápolyit, pogácsát, süteményt kapnak a résztvevők.
A rajtot követően mentő, szerviz autó követi a mezőnyt, ha bárkinek segítségre van szüksége. A túra szintidő 5 óra, tehát legkésőbb 15:00 óráig mindenki kényelmesen visszaér a kiinduló állomásra. Az esemény tombolasorsolással zárul.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva