SÁRGARÉPA
Egy 2011-es tanulmányból kiderült, hogy a béta-karotin tartalmú ételek valóban képesek megváltoztatni a bőr színét. Az eredmények azt mutatták, hogy ha naponta többször fogyasztasz, béta-karotin tartalmú zöldségeket vagy gyümölcsöket, az fokozhatja a bőr pigmentációját a karotinoidok által előidézett vegyi anyagoknak köszönhetően – meséli Dr. Susan, bőrgyógyász a kutatásról a Huffington Postnak.
PARADICSOM
A paradicsom sok-sok karotinoidot tartalmaz, amitől a bőröd természetesen „meleg”, ragyogó árnyalatú lesz. Egy tanulmány szerint ráadásul a kísérletben résztvevők 75%-ának jobban tetszett a karotinoidok által biztosított arcpír, mint a napbarnított, bronzos arc. Szóval ha meguntad a napozást, jöhet a paradicsom!
KALIFORNIAI PAPRIKA
Talán nem is gondoltad volna, de a kaliforniai paprikában is rengeteg a béta-karotin, így ha sokat falatozol belőle, akkor nem kell attól tartanod, hogy sápadt leszel a nyáron.
ŐSZIBARACK
Ez a gyümölcs rengeteg C-vitamint, béta-karotint, valamint alfa-hidroxi-savat is tartalmaz, ami a ránctalanító krémek egyik fontos összetevője. Így a barack nem csak extra színt ad a bőrödnek, hanem fiatalítja is azt.
ANANÁSZ
Ez a trópusi gyümölcs nagy mennyiségű A- és C-vitamint tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak a kollagén képződés folyamatában, így a bőrt sugárzóvá és fiatalosabbá teszik.
ÉDESBURGONYA
Az édesburgonya – akárcsak a sárgarépa – csak úgy hemzseg a béta-karotintól. Szóval ha rendszeresen fogyasztod, az a bőröd színén is garantáltan meg fog látszani!
Forrás: mindmegette.hu
Fotó: pixabay