2018.07.23. 16:01
Napozás helyett egyél a barna bőrért
Szép, bronzos bőrt szeretnél káros UV-sugarak nélkül? Akkor fogyaszd rendszeresen ezeket az ételeket, és napozás nélkül is mindenki azt fogja hinni, hogy éppen most jöttél vissza a nyaralásból!

SÁRGARÉPA

Egy 2011-es tanulmányból kiderült, hogy a béta-karotin tartalmú ételek valóban képesek megváltoztatni a bőr színét. Az eredmények azt mutatták, hogy ha naponta többször fogyasztasz, béta-karotin tartalmú zöldségeket vagy gyümölcsöket, az fokozhatja a bőr pigmentációját a karotinoidok által előidézett vegyi anyagoknak köszönhetően – meséli Dr. Susan, bőrgyógyász a kutatásról a Huffington Postnak.

PARADICSOM

A paradicsom sok-sok karotinoidot tartalmaz, amitől a bőröd természetesen „meleg”, ragyogó árnyalatú lesz. Egy tanulmány szerint ráadásul a kísérletben résztvevők 75%-ának jobban tetszett a karotinoidok által biztosított arcpír, mint a napbarnított, bronzos arc. Szóval ha meguntad a napozást, jöhet a paradicsom!

KALIFORNIAI PAPRIKA

Talán nem is gondoltad volna, de a kaliforniai paprikában is rengeteg a béta-karotin, így ha sokat falatozol belőle, akkor nem kell attól tartanod, hogy sápadt leszel a nyáron.

ŐSZIBARACK

Ez a gyümölcs rengeteg C-vitamint, béta-karotint, valamint alfa-hidroxi-savat is tartalmaz, ami a ránctalanító krémek egyik fontos összetevője. Így a barack nem csak extra színt ad a bőrödnek, hanem fiatalítja is azt.

ANANÁSZ

Ez a trópusi gyümölcs nagy mennyiségű A- és C-vitamint tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak a kollagén képződés folyamatában, így a bőrt sugárzóvá és fiatalosabbá teszik.

ÉDESBURGONYA

Az édesburgonya – akárcsak a sárgarépa – csak úgy hemzseg a béta-karotintól. Szóval ha rendszeresen fogyasztod, az a bőröd színén is garantáltan meg fog látszani!

Forrás: mindmegette.hu
Fotó: pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva