Krausz Andrea | 2018.11.23. 07:00
Ne aludjanak el a horgászok! Regisztrálni kell!
A szerencsés regisztrálók egészen komoly nyereményt tehetnek majd a karácsonyfa alá. A leggyorsabb pecásokra 15 millió forint értékben összesen százféle nyeremény vár, a fődíj egy kétszemélyes floridai horgászüdülés és egy autó.

Aki időben megrendelte horgászkártyáját, az majd az elsők között veheti át az új okmányt. A már kész plasztikokat november 26-tól postai úton fogják eljuttatni a tulajdonosokhoz.
2019. január elsejétől már minden horgásznak kötelező lesz a papír formátumú igazolványát műanyagra váltani. Ahhoz, hogy a kártyát megszerezzük, csupán regisztrálni kell, amelyet megtehetünk otthon online a www.mohosz.hu oldalon, valamint a 800 aktív regisztrációs pont egyikén.

A Balatonföldvári Horgász Egyesület 4 helyszínen segíti a kártyaigénylés feladatát, ők is regisztrációs pontokat működtetnek Balatonföldváron, Siófokon, Balatonbogláron valamint az egyesületi elnök lakásán, ami a szervezet központja. Bertalan Ferenc elnök elmondta, hogy naponta 25-30-an fordulnak hozzájuk, a regisztrációhoz szükség van a horgászok lakcímkártyájára és adókártyájára is.
– Gyorsan, frappánsan zajlik az igénylés, nincs benne fennakadás, bárki kérhet nálunk segítséget, nem szükséges, hogy egyesületi tag legyen – mondta Bertalan Ferenc, aki például a helyi televízióban is hirdeti magukat. – Vannak, akik úgy jönnek be, hogy szeretnék megnyerni az autót, tehát ismerik a részleteket, sokan azonban még azt sem tudják, hogy mi az a horgászkártya, nem is hallottak a kiváltási kötelezettségről. Jó lenne, ha nem aludnának el a horgásztársak, mert januárban csőstül fognak megrohamozni minket! – hangsúlyozta a Balaton-parti horgászegyesület vezetője, aki hozzátette, hogy ők is csatlakoztak a Magyar Horgász Szövetség (MOHOSZ) kezdeményezéséhez, miszerint december 31-ig megpróbálnak ezer főt regisztrálni, ezzel is gyorsítani az országos átállást.

Egyéni azonosítóval rendelkezik majd a horgászkártya-tulajdonos

A MOHOSZ tájékoztatás szerint eddig több mint 110 ezer horgásznak sikerült igényelni a kártyát, amelynek gyártása már folyamatban van. Jelenleg napi 1500 körüli regisztrációt rögzítenek, ebből napi 600 online módon, otthonról történik, a horgászok többsége viszont a regisztrációs pontokon jelentkezik.

A horgászkártya már szeptember 1-jétől igényelhető, mégis sokan valószínűleg januárban kapnak majd észbe. Magyarországon a nyilvántartott horgászok száma meghaladja a 440.000 főt, ezért hogy az átállás minél zökkenőmentesebb legyen, az előrehozott regisztrációt a MOHOSZ azzal is támogatja, hogy a 2018. december 4-ig érvényesen regisztrálók és díjbefizetők között bruttó 15 millió forint értékben nyereménysorsolást hirdet. Az akció főnyereménye egy Toyota RAV4 Hybrid személygépjármű, illetve egy kétszemélyes floridai horgászüdülés.
Érdemes lesz tehát iparkodni, a nyereménysorsoláson ugyanis az is részt vesz, aki a horgászkártyát december 4-ig még nem kapja meg, de a regisztrációt és a kártyaigényléshez kapcsolt fizetési kötelezettséget sikeresen teljesítette.

A Magyar Horgászkártyát egyébként minden esetben postai úton küldik ki 30-60 napon belül, miután rögzítették és ellenőrizték a horgász személyes adatait.
Az új, 2200 forintos plasztikkártyák 5 évig lesznek érvényesek.

A bevezetés célja, hogy fokozatosan egyszerűbbé, gyorsabbá, valamint átláthatóbbá váljon az ügyintézés és az adminisztráció, eddig ugyanis egy sor igazolvány kellett ahhoz, hogy valaki hódolhasson szenvedélyének. A horgász adatait tehát a kártya tartalmazza majd, a területi jegyet pedig ezzel lehet majd kiváltani.

Krausz Andrea

Horgászboltok, horgásztavak a Balaton körül

Mindent a pecázásról

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva