likeBalaton.hu | 2021.11.09. 08:00
"Ne használd a hajó WC-jét a kikötőben!" – itt a Vitorlás Etikett utolsó része
Megjelent a Vitorlás Etikett filmsorozat befejező része. A többi között az illemhely használatáról is szó van benne. Ha nem tudod, hogyan kell viselkedni egy vitorláskikötőben, vagy egy jachton, akkor érdemes végignézni a háromperces epizódot.

Megjelent a Magyar Vitorlás Akadémia és a Sailing Film kooprodukciójában készült ötrészes Vitorlás Etikett rövidfilmsorozat záró epizódja. A film szereplői, Farkas Laura, Langer Soma és Máté P. Gábor a vitorlázás illemszabályain végigvezető túrájuk után visszaérkeztek az anyakikötőbe és a marinában betartandó etikett szabályokra hívják fel a figyelmet. (Az első részről itt olvashatsz!)

Az első és egyik legfontosabb szabály, hogy a marinába érkezve jelezzük a kikötőmester felé, hogy partot értünk, megérkeztünk.

Szinte minden főszezonban visszatérő kérdés és probléma, hogy egy kikötői éjszaka a pihenés szigete, vagy az éjszakai szórakozás helyszíne. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy vitorlázótársaink nyugalma érdekében kerülendő a hangos zene hallgatása, még a saját hajónkon is. Ezt persze Máté P. Gábor is tudta, de egészen addig nem vett róla tudomást, míg igen szigorúan nem figyelmeztette erre a szomszéd hajón pihenni próbáló Farkas Laura.

Indítsd el a filmet!

2021 nyarán kezdődött meg a Magyar Vitorlás Akadémia és a Sailing Film közös munkája, melynek keretében több részes Vitorlás Etikett rövidfilmsorozatot készítettek. Az illemtan-rendszer felépítésében a korábban Tuss Miklós által megalkotott kódexet vették alapul, a pontok pedig kiegészültek a Magyar Vitorlás Szövetség javaslataival is. A filmsorozat célja nem kevesebb, mint minél szélesebb réteghez eljuttatni az illemtan legalapvetőbb pontjait, hiszen többen – akik esetleg később kapcsolódtak be a sportágba és váltak a vitorlázás szerelmesévé – nem ismerik, vagy egyszerűen nem tartják be ezeket.

Az alkotók a film forgatókönyvének elkészülte előtt több kikötővezetővel, chartercég-vezetővel és vitorlázóval is beszélgettek,

hiszen nagyon fontosnak tartották, hogy az általuk tapasztalt, valós “hiányosságokat” emeljék ki az epizódokban, mégpedig az eddigiektől eltérő, meghökkentő, humoros formában – írja a Vitorlázz Itthon.

Nyitókép: Vitorlázz Itthon

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva