2019.05.13. 19:00
Negyedjére is BalatonBor! Évjáratpremier a Société Bistróban
Egy fedél alatt a három közösségi összefogáson alapuló bormárka.

Immáron hagyományosan, minden év tavaszán debütál a BalatonBor legújabb évjárata: ezúttal május 21-én, a Societé Bistróban lehet először megkóstolni a 2018-as szüret eredményeként palackba került olaszrizlingeket. Az eseményhez másodjára csatlakozik Villány közösségi bormárkája, a REDy, de új díszvendéget is köszönthetünk Pannonhalmáról, a PH-Érték Egyesületet. Idén a BalatonBor fókuszában a gasztronómiai értékesítés áll.

Sétálókóstoló keretén belül maguk a borokat készítő borászok mutatják be a BalatonBor legfrissebb évjáratát május 21-én a budapesti Societé bistróban. Az eseményt megnyitja Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese.

A BalatonBor egyik lényegi pontja a közösségi összefogáson alapuló régiós bormárka létrehozása, ebből kiindulva az „egy fecske nem csinál nyarat“ alapon az ötletgazdák szívesen fogadják a hasonló kezdeményezéseket.

A tavalyi évhez hasonlóan az idei rendezvényen is lehet majd a villányi összefogás eredményeként létrejött friss évjáratú REDyket kóstolni, valamint idén egy új, még talán kevésbé ismert közösségi bormárka is csatlakozik az eseményhez.

A Pannonhalmi borvidék összefogásának eredményeként született meg a rajnai rizling alapú házasítás, a PH-Érték; május 21-én most ezeket a borokat is megízlelheti a nagyközönség. A közösségi bormárkák mellett a rendezvényen kóstolhatóak lesznek a régiós borpiramis következő szintjén álló HegyBorok is.

A BalatonBor megalakulása óta évről-évre egyre nagyobb sikert könyvelhet el magának: egyre több termelő küldi el borát bírálatra, egyre többen ismerik meg a márkát és egyre többen keresik a termelőknél és a viszonteladóknál is. Ezzel összhangban a palackszám is évről évre nő, az idei évben 60 ezer palack kerül majd a piacra.
A BalatonBor első évében kizárólag a termelőknél volt elérhető, második évben nyitott a régiós értékesítés és a gasztro felé. A két egyesület idén az eddigieknél is jobban szeretné motiválni a vendéglátósokat: így aki legalább 60 palackra ír alá szerződést, az első 12 palackot most ingyen kapja meg a termelőtől.

Jegyek elővételben itt kaphatóak.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva