2019.06.07. 23:42
Nélkülözhetetlen szerszámok otthonra
Hirdetés - Melyek azok a szerszámok, amelyeknek feltétlenül szükségesek, hogy benne legyenek az otthoni szerszámkészletben? Adunk néhány tippet nőknek és férfiaknak, mert az alapokkal fontos tisztában lenni!

Ugyanis könnyen előfordulhat, hogy egy izzócserén túl olyan feladatokat is meg kell oldanunk, hogy például fel kell tennünk egy képet a falra, vagy egyedül kell összeszerelnünk egy bútort, amihez nem elég az az egy darab szerszám, amit mellékelnek hozzá. Tudod, hogy mi a neve azoknak az „izéknek”, amiket az ikeás bútorokhoz adnak?

Szóval igenis jó, ha néhány alapfogalommal, szerszámmal és eszközzel tisztában vagyunk, és ezzel együtt megtalálhatóak az otthoni szerszámosládánkban is. Amúgy is az internet jóbarátunk, ma már szinte tényleg bármit meg lehet tanulni vagy szerelni videókból is, csak legyen hozzá való eszközünk és tartsuk be a biztonsági előírásokat!

Fogók

Ezeket jegyezzük meg jól és szerezzük be, legyenek a szerszámkészlet alapdarabjai még: kombinált fogó, csípőfogó, harapófogó, franciakulcs, vízpumpa-fogó. Ha ezeket beszerezzük, túl nagy meglepetés már nem érhet minket. A kombinált fogó a legalapabb fogó, mert azzal csípni és fogni is lehet, valamint még csavart is lehet húzni vele – bizonyos kereteken belül.

A franciakulcs nagyon hasonlít a villáskulcshoz. A különbség az, hogy van rajta egy tekerő, amellyel megfelelő méretre állítható a vége. Tehát, ha van egy kisebb és egy nagyobb franciakulcsunk, akkor azzal majdhogynem kiválthatunk vele egy villáskulcs készletet is. Hátránya, hogy olyan nagy, amely a legnagyobb méret, amire állítható, ezért, ha kicsi helyre kell beférni vele, nem biztos, hogy tudjuk használni.

Kicsavarás és becsavarás

A csavarok ki- és becsavarásához kellenek a csavarhúzók. Vannak csillag- és laposfejű csavarhúzók, de jó, ha olyan készletet választunk, amelyben van külön villáskulcs is.

 

 

Az elnevezés egyébként arra utal, hogy milyen a csavarhúzó végződése, azaz hogyan illeszkedik bele a csavarba. Jó, ha a csavarhúzókból több méretünk is van, a gyakran előforduló méret a 10-es, 13-as, 15-ös. Ezek mind megtalálhatóak egy szerszámkészletben, amelyek biztosan segítségünkre lesznek, bármilyen (vész)helyzetben vagy a hibaelhárítás során.

Csavarozó bit-készlet és imbuszkulcsok

A csavarozó bit-készlet egy olyan szuper praktikus szerszám, amelyben a csavarhúzó végei különböző formájúak és cserélhetőek. Létezik kézi verziója és akkus változata is, amellyel pillanatok alatt megoldható a csavarbehajtás. Az akkus csavarbehajtók általában átállíthatóak és fúróként is működnek.

Az imbuszkulcs egy hatszögletű, L-alakú kulcs, amellyel imbuszfejű csavarokat lehet behajtani (és igen, ez az, amit az ikeás dobozokban is megtalálhatunk). Szintén többféle méretben léteznek, ezért készletet érdemes vásárolni belőlük, de általában abban is kaphatóak.

Hasznos holmik barkácsoláshoz

Mi kellhet még – tehetjük fel a kérdést. Például mérőszalag, amelynek legpraktikusabb verziója, amely kihúzható és fixálható. Aztán a vízmérték, amellyel kimérhetjük a pontos 180 fokot, amely egy polc vagy egy kép felrakásánál – mondjuk úgy -, kifejezetten jól jön és persze a szög meg a kalapács is.

Csavarokat is érdemes beszereznünk és egy tartozékkészletet, a ház körül bármikor szükségünk lehet rájuk. Egy állítható szike, azaz sniccer, és egy zseblámpa is feltétlenül beszerzendő! A szerszámkészlet legyen jó minőségű, így az élettartama is hosszabb, valamint rozsdamentes acélból készült darabokat vásároljunk.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva