Krausz Andrea | 2020.09.01. 14:00
Nem biztos, hogy megrendezik ősszel a VI. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupát
A szervezők bejelentették, hogy 2020. október 1-jén döntenek a világ legnagyobb pontyfogó versenyének lebonyolításáról, vagy annak idei törléséről. Az eredetileg áprilisra meghirdetett sporteseményt a koronavírus-járvány miatt halasztották október 22-28-ra, de a COVID-19 második hulláma most ezt is felülírhatja.

A 140 órás balatoni bojlis verseny jelenleg a világ legnagyobb bajnoksága, összesen 30 nemzet profi pontyfogó versenyzőit várták volna a Balaton-partra, ahol 250 csapat vállalkozott a tervek szerint arra, hogy becserkéssze a Balaton messze földön híres hatalmas pontyait.

A VI. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupáról (IBCC) egyeztetett a verseny szervezője, a Tematik-Kabel Kft., a halgazdálkodási hasznosító, vagyis a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. és a nemzeti horgász versenysportért is felelős, országos sportági szakszövetségként eljáró MOHOSZ. Közleményükben azt írják, hogy az eredetileg tervezett 2020.04.19-25. közötti tavaszi időpontról 2020.10.22-28. közé átkerült versenyről október 1-jén hozzák meg a végleges döntést.

KÖZLEMÉNYA VI. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC), mint a világ legnagyobb pontyfogó versenye a szervező…

Közzétette: IBCC – 2020. szeptember 1., kedd

“Tekintettel a COVID-19 második hullám okozta bizonytalan helyzetre, valamint a Kormány a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló, szeptember hónapra vonatkozó 408/2020. (VIII.30.) rendeletére a szervező, a hasznosító és az országos sportági szakszövetség mai közös egyeztetése alapján az a közbenső döntés született, hogy a megrendezés, azon belül a külföldi és hazai csapatok részvétele, illetve törlés esetén a visszafizetési, vagy beszámítási eljárásrend tárgyában a végső, felelős döntés 2020. október 1-jén születhet meg, melyről a verseny weblapján a szervező legkésőbb október 2-án, 12:00-ig részletesen tájékoztatja a csapatokat.” – tájékoztatott kedden az IBCC.hu.

A Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa egyébként olyan népszerű verseny, hogy rendszerint több csapat jelentkezik, mint ahányan a mezőnyben indulhatnak.

Hatalmas pontyokból nincs hiány a Balatonon (Fotó: IBCC.hu – hivatalos)

 

A mesés fődíjakkal kecsegtető megmérettetés során többféle kategóriában is el lehet érni helyezéseket. A csapatverseny lényege, hogy 140 óra után melyik egység neve mellé kerül a legnagyobb szám, azaz kinek sikerült horogra akasztani a legtöbb, öt kilogramm fölötti pontyot, akiket a kiemelés és mérlegelés után természetesen mielőbb visszaengednek a tóba.

Nyitókép: IBCC – hivatalos

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva