likeBalaton.hu | 2021.08.03. 11:00
Nem győzik a munkát a vízirendőrök – 21 személyt kellett kimenteni
Rengeteg munkát adtak a strandolók a vízirendőröknek. Szombaton és vasárnap is sokakat kellett kimenteni a Balatonból. Pedig vasárnap szinte folyamatos volt a viharjelzés a tavon.

– A hétvégén többen is kerültek olyan helyzetbe a Balatonon, amiből a vízirendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna biztonságosan kikerülni – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Műszaki hibás vitorlások utasait, valamint elsodródott SUP-osokat, csónakázókat segítettek ki szorult helyzetükből. Kilenc esetben, összesen huszonegy személynek segítettek partra jutni.

A vízirendőrök nem győzik hangsúlyozni, hogy vízen vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat.

Fotó: Police.hu – hivatalos

Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Nemrég egy testvérpár az életét vesztette az elsodródott matracokon. Erről itt lehet olvasni!

Nyitókép: Police.hu – hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva