ripost.hu | 2021.08.02. 10:00
Nem hiszed el, ez vár azokra, akik augusztusban terveznek nyaralást
Kitart a nyaralóidő augusztusban is? Vajon mikorra érdemes időzíteni a szabit?

Bár az idei nyár felén már túl vagyunk, sokan augusztusra időzítik a szabadságukat. Mivel a többség vízparton tervezi a kikapcsolódást, egyáltalán nem mindegy, hogy a forróság kitart-e a következő hónapban is.

Nos, az AccuWeather hosszútávú előrejelzése szerint nem lehet okuk panaszra azoknak, akik augusztusban indulnak a Balatonra, vagy más vízpartra. Bár a kellemetlen 35-38 fokos időnek a jelek szerint erre az évre vége lesz szombattól, augusztus 24-ig 28-31 fokos maximum hőmérsékletekkel számolhatunk. Jó hír, hogy utána is még 25-29 fok várható. És ami talán ennél is fontosabb, az időjárási portál szerint esőre csupán két nap, 10-én és 25-én lehet számítani.

A koponyeg.hu szerint szombattól sokak nagy örömére véget ér a perzselő, kellemetlen kánikula, a hőmérséklet visszatér a nagy átlaghoz, az ilyenkor szokásos 30 fok körüli értékre, a mélypont kedden érkezik, amikor „csupán” 27 fok várható. Ezt követően ismét melegszik az idő és 30 fok körüli maximumok várhatók. Ami a megszokott nyaralóidő.

Érdekes módon az eumet.hu előrejelzése szerint augusztus második hétvégéje, 7-8-a lesz még nagyon forró, a portál szombatra 35, vasárnapra pedig 38 fokot jósol.

A Dávid naptár előrejelzése szerint továbbra is forró nyarunk lesz. Augusztusban még kétszer várható 30 fok fölötti hőség, 10-e és 20-a körül, közben rövid időre enyhül a forróság, de 25 foknál kisebb napi maximum hőmérséklet nem várható, és éjszaka sem hűl majd le a levegő 10 fok alá. Augusztusban többször előfordulhat zápor, zivatar, de nagyobb mennyiségű, tartós csapadék nem várható. Igazi nyaraló időre van kilátás, akik tehát augusztusra tervezték és belföldön töltik szabadságukat, azoknak az időjárás miatt nem kell aggódniuk.

Sokan terveznek utószezonos nyaralást is, nos az ő számukra is jó hírekkel szolgálhatunk. Az AccuWeather szerint szeptember elején kellemes, 23-24 fokos idő valószínű, a hónap közepétől pár napig még ennél is melegebb lehet néhány fokkal. Eső ebben a hónapban csupán 12-én várható.

Forrás: ripost.hu
Nyitókép: shuttestock

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva