likeBalaton.hu | 2021.03.09. 10:00
Nem kell maszk pecázás közben!
A sporthorgászat, mint egyéni szabadidős sporttevékenység továbbra is megengedett a Balatonnál is. A MOHOSZ legújabb tájékoztatója szerint a horgászat során – a belterületek kivételével – nem kell a maszkot viselni. Este 8 óra és reggel 5 óra között az éjszakai horgászat általánosan továbbra sem engedélyezett.

A Magyar Országos Horgász Szövetség 2021. március 6-án kelt tájékoztatójában azt írja, hogy “A sporthorgászat a 2021. március 8-március 22-ig terjedő időszakban egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható, azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani. A horgászat során – a belterületek kivételével – nem kell a maszkot viselni.”

Rengeteg horgász emelte fel a szavát azzal kapcsolatban, hogy 20 óra és hajnali 5 óra között kijárási tilalom van érvényben, így ebben az időszakban tilos a horgászat. A szigorítás most sem változott, továbbra sem lehet éjszaka horgászni.

Érdekesség, hogy “a horgászboltok kereskedelmi tevékenységet folytató üzletnek minősülnek. Ha ezen üzletek állateledelt, takarmányt forgalmaznak, akkor 2021. március 8-tól március 22-ig is nyitva tarthatnak azzal, hogy a kiszolgálás maszkban, továbbá a 7. pont szerinti módon történjen.”

Vagyis a horgászathoz okvetlenül szükséges dolgokat ki lehet adni a bejáratnál, de a vásárlók lehetőség szerint ne tartózkodjanak az üzletben.

Március 22-ig szünetel az állami horgászvizsga

A MOHOSZ tájékoztatója szerint “Állami horgászvizsga 2021. március 8-tól március 22-ig nem lehetséges. A jelentkezőket a vizsgabizottságok lehetőség szerint kiértesítik, valamint a HORINFO szakrendszer a tárgyban 2021. március 7-én külön rendszerüzenetet is küld ki. 2021. március 22-től az elektronikus támogatású állami horgászvizsga ismét megrendezhető, ha az adott vizsgacsoport létszáma a kötelező, 3 fős vizsgabizottságon túl a 7 fő vizsgázót nem haladja meg…”

A MOHOSZ tájékoztatójának teljes szövegét itt lehet elolvasni!

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva