PR cikk | 2022.08.30. 22:14
Nem kell többé napszemüveg! – Így lehet felhőtlen a ragyogó napsütés szemüvegesként
Lassan itt az ősz, de a Balaton még mindig népszerű turisztikai célpont. Nem véletlen, hiszen a vénasszonyok nyara tökéletes időszak a biciklitúrához és a kiránduláshoz, a vakmerőbbek pedig még ilyenkor is tudnak egy jót strandolni.

Bár korábban sötétedik, a napsütéses napok még mindig próbára teszik a szemüvegeseket. A dioptriás napszemüveg és a szemüveg állandó cserélgetése macerás, a dioptriás napszemüveg pedig egy extra kiegészítő, de nem váltja ki a sima dioptriást. Szerencsére van megoldás, amitől felhőtlen lesz a kirándulás akkor is, amikor egy felhő sincs az égen!

Az első lépés: látásvizsgálat

Minden alkalommal, amikor új szemüveget vagy dioptriás napszemüveget, esetleg kontaktlencsét készíttetünk, az első elengedhetetlen lépés a látásvizsgálat. Ezt az egyszerű és fájdalommentes vizsgálatot fontos, hogy képzett optometrista végezze el, majd értékelje ki.

A legtöbb optikai szaküzletben elérhető ez a szolgáltatás, azonban a látásvizsgálat, szemvizsgálat ára helyenként eltérő lehet. Ahol pénzbe kerül, ott többnyire vásárláskor leírható a szemüveg (vagy kontaktlencse) árából, míg az ingyenes szemvizsgálattal kecsegtető üzletek általában annyival magasabb áron kínálják a termékeket.

Október a látás hónapja

Minden év októberében van a látás hónapja, amikor szuper kedvezményekkel találkozhatunk. Ilyenkor érdemes szemüveget csináltatni, mert ha résen vagyunk, jóval olcsóbban juthatunk hozzá akár egy kerethez, akár egy új lencséhez, de olyan ajánlatok is előfordulnak, amik két szemüveg megrendelése esetén járnak kifejezetten nagy engedményekkel.

Még ilyenkor, októberben is érdemes napszemüveget csináltatni. Ha a Balatonnál kirándulunk, akár a vénasszonyok nyarán, akár a havas tájban, meg kell oldanunk a napellenzőt valahogy. Csakhogy szemüvegesként nincs egyszerű dolgunk: a kétféle szemüveg (napszemüveg és dioptriás) váltogatása nem túl kényelmes megoldás, a dioptriás napszemüveg pedig nem váltja ki a sima szemüveget.

A ragyogó napsütés ellen szemüvegesként a legjobb megoldás, ha fényre sötétedő lencsét választunk. Ez a fajta lencse besötétül amikor erős fény éri, így nem kell törődnünk többé ezzel a problémával. Ezek a szemüvegek nem olcsók, ezért mindenképp jó, ha a látás hónapja alkalmából ajándékozzuk meg magunkat egy ilyen praktikus darabbal.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva