likeBalaton.hu | 2022.06.08. 12:00
Nem unatkoztak a vízirendőrök
SUP-os családot, kajakost és vitorlást is mentettek a Balatonból.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2022. június 6-án három esetben összesen öt személyt mentettek ki a tóból.

A vízirendőrök 12 óra 20 perckor a Vonyarcvashegy előtti vízterületen, a parttól mintegy másfél kilométerre észlelték, hogy a megélénkült szélben egy dél felé sodródó SUP-ról segítséget kértek. A helyszínre siettek, ahol a két kislány és egy nő a rendőröknek elmondta, hogy segítség nélkül már nem tudtak volna önerejükből visszajutni a szárazföldre, ezért mindhármukat partra vitték.

14 óra 24 perckor pedig segélykérés érkezett egy édesanyától, miszerint a 14 éves fia közel két órája kajakozni indult Siófokról és még nem ért vissza, aggódik érte. A rendőrök rövidesen a Siófok-Sóstó előtti vízterületen találták meg a fiút, akit a hajóba emeltek, és visszavitték a szüleinek.

Nem sokkal később, 19 óra 15 perckor a vízirendőröktől kért segítséget egy műszaki hiba miatt veszteglő vitorlás vezetője, ezért vontára vették, majd a balatonszemesi kikötőben biztonságba helyezték.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Nyitókép: police.hu
Forrás: police.hu

Tovább olvasnál? Nézd meg ezeket is!

Néhány tanács, hogy ne legyünk hajótöröttek a Balatonon

Így kerüld el a SUP baleseteket

Megtalálták mindkét fiú holttestét, akik a Balatonba fulladtak

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva