2018.07.05. 04:47
Nem vagyunk egyedül álláskeresés alatt!
Hirdetés - Amikor állást keresünk, előfordulhat, hogy lelki megpróbáltatásokon is átmegyünk. A munkakeresés nem megy egyik napról a másikra, mégpedig azért mert a szakmák nagy része telített lett.

Számos állásinterjún vehetünk részt, és bizony lehetséges, hogy sok helyről azt a visszajelzést kaphatjuk, hogy az állást már betöltötték. Ilyenkor felmerülhet bennünk a kérdés, hogy velünk van probléma, amiért nem találunk állást?

Kétségbeeséskor számtalan dolog az eszünkbe bejuthat, és úgy érezhetjük, hogy egyedül maradtunk a munkakeresésben. Nyilván családtagjaink, barátaink, és ismerőseink támogatására bármikor számíthatunk, de attól nem oldódik meg az álláskeresés problémája. Jó tudni azt, hogy nem vagyunk egyedül, hiszen a Munkaügyi Hivatalokhoz fordulhatunk bizalommal, és bármilyen álláskereséssel kapcsolatos kérdéssel. Az első és legfontosabb, hogy regisztráltassuk magunkat, mint aktív álláskeresőt.

Ehhez szükségünk van személyes iratainkra, valamint iskolai végzettségünket igazoló dokumentumunkra. A hivatalban dolgozó ügyintézőnek meg is adhatjuk, hogy melyik az a szakma, amelyikben szívesen elhelyezkednénk. Érdemes megadni elérhetőségeinket is, hiszen a Központ e-mail címünkre küldi ki az éppen aktuális álláslehetőséget, amelyet elfogadhatunk, de vissza is utasíthatjuk, ha nem tetszik.

A regisztrációt követően létrejön az együttműködési határozat, amelynek eleget kell tennünk. Ez azt jelenti, ha találtunk munkát, akkor a munkakezdéstől számított 15 napon belül haladéktalanul be kell jelenteni a Hivatal felé, hogy változás történt munkaügyeinkben. Ameddig regisztrált álláskeresők vagyunk, addig igénybe vehetjük a Hivatal munkaerő-piaci szolgáltatásait is.

A Foglalkozási Információs Tanácsadás keretében pálya-és munkatanácsadást lehet igénybe venni. Személyiségi tesztek kitöltésével, majd ezek kiértékelésével adnak nekünk tanácsokat az itt dolgozók, hogy melyik területen lenne érdemes dolgoznunk, ha éppen tanácstalanok vagyunk. Az Álláskereső Klub mindenki számára nyitva áll, aki el szeretné sajátítani a helyes önéletrajz-és motivációs levél írását.

Mint tudjuk, ezek a dokumentumok nagyon fontosak, mert ezekkel lehet belépni a munkaerőpiacra. Egy jól elkészített önéletrajztól is függhet a sikeres álláskeresés, és elhelyezkedés. A klubban úgynevezett álláskeresési technikákra is szert lehet tenni, amelyek által magabiztosabbak lehetünk az állásinterjún.

EURES tanácsadáson is részt lehet venni mindazoknak, akik érdeklődnek a külföldi munkavállalás iránt. Látható, hogy a Munkaügyi Központ mennyi lehetőséget tud felkínálni számunkra, ezzel is támogatva bennünket. Mindezek mellett újult erővel neki lehet vágni az álláskeresésnek, ha minél hamarabb munkába szeretnénk állni.

A munka Szeged oldalon fizikai és szellemi munkák közül lehet szemezgetni. A kereskedelem népszerű ágazatnak minősül az aktív állást keresők körében. A kisvállalatok szoktak keresni alkalmazottat bolti eladó pozícióba. A leendő munkavállalónak az alábbi feladatokat kell elvégeznie: A vevők szakszerű tájékoztatása és magas színvonalú kiszolgálása, áruk előkészítése, kihelyezése a vevőtérbe, pénztárosi feladatok ellátása, munkakörnyezet tisztántartása, vállalati szabályok betartása, árajánlatok, rendelések készítése.

A munkaadók az alábbiakat várhatják el a jelentkezőtől: A leendő alkalmazott felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel rendelkezzen, legyen kedves, vásárló-orientált hozzáállású a munkához, önálló és pontos munkavégzésre alkalmas legyen, jó kommunikációs készségek birtokában is legyen. További álláshirdetéseket el lehet olvasni a honlapon.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva